x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii fizice care inveselesc

Exercitii fizice care inveselesc

04 Oct 2005   •   00:00
ARMONIA TRUPULUI
Daca dispuneti de ceva timp liber si dati dovada de creativitate, va propunem un set de 8 exercitii fizice care sa va binedispuna si sa va determine sa faceti miscare intr-un mod cat mai antrenant.

Pentru inceput, specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto) va sfatuieste sa "adunati toate obiectele din casa care sa va ajute sa efectuati un circuit de exercitii amuzant! Acestea pot fi o bancuta, gantere mici, minge medicinala, de baschet, de fotbal, coarda, vaze, carti, scaunele".

Rostogoliri, mersul piticului..


. "Puteti construi un circuit cu 8-10 elemente, in care sa includeti rostogoliri, mersul piticului, al elefantului, diferite bucatele de alergare (cu genunchii la piept, calcaiul la sezut), alergare inapoi. Cu ajutorul mingii puteti face rostogoliri, sarituri, exercitii pentru echilibru", afirma specialistul nostru. Totul depinde de obiectele de care dispuneti, de cheful dumneavoastra de a va misca si de gradul de imaginatie. De exemplu, alergarea printre jaloane se poate realiza printre vaze sau scaunele... In situatia in care nu dispuneti de bancuta acasa, puteti sa va fixati o linie imaginara pe care s-o urmati.

Intrecere in familie


Specialistul Luiza Bucur spune ca aceste exercitii nu sunt suficiente pentru a va mentine in forma, dar sunt un excelent mijloc de a va dezmorti si a va amuza. Le puteti face, de exemplu, la sfarsit de saptamana, punand la treaba toti membrii familiei sau prietenii. Este recomandata efectuarea exercitiilor in aer liber, dar pot fi facute si de la un capat la celalalt al sufrageriei, pe terasa... Puteti sa organizati chiar si competitii, castigator fiind cel care da dovada de rapiditate in miscari sau mentine cel mai mult pozitiile. 1 MERSUL PITICULUI. Din ghemuit, cu mainile pe genunchi sau la ceafa incercati sa va deplasati 2 ROSTOGOLIRE. Pe saltea, rostogoliti-va incercand sa ajungeti in pozitie finala cu picioarele bine intinse si cu sprijin pe palme 3 MERSUL ELEFANTULUI. Miscati-va dintr-un colt in celalalt al camerei, sprijinindu-va pe palme si pe talpi 4 BROSCUTA. Sariti ducand bratele sus. Cu picioarele departate aplecati-va tinand mingea in maini 5 ECHILIBRU. Mergeti pe o linie imaginara sau pe o bancuta rotind cate un cerc pe fiecare brat 6 SARITURI. Aranjati pe jos cateva cercuri si sariti de pe un picior pe altul in mijlocul fiecarui cerc 7 ALERGARE. Printre jaloane, alergati cat mai rapid fara a le atinge sau darama 8 STRETCHING. Cu ajutorul unui cerc, trageti cat mai sus posibil unul dintre picioare

×
Subiecte în articol: armonia trupului