x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii pentru un abdomen plat

Exercitii pentru un abdomen plat

24 Mar 2006   •   00:00

Cand purtam haine subtiri, colacelul de grasime din jurul taliei ne da de gol ca ne-am ingrasat. Ce putem face?

foto: Lucian alecu
Cand purtam haine subtiri, colacelul de grasime din jurul taliei ne da de gol ca ne-am ingrasat. Ce putem face? Cateva exercitii fizice care sa contribuie la tonifierea abdomenului si la reducerea stratului de grasime. Pentru efectuarea acestora vom folosi mingea de fitness (fitball). De ce? Raspunsul il da specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center. "Exercitiile pe fitball sunt foarte eficiente, solicitante, dar si... amuzante! Sunt recomandate deopotriva copiilor, adultilor si persoanelor de varsta a treia", spune Luiza Bucur.

Rezultate in 30 de zile

Fitballul poate tolera o greutate de pana la 300 de kilograme!

Iar exercitiile pentru tonifierea abdomenului efectuate cu ajutorul fitballului fac parte din programe de intretinere corporala, de tonifiere si de slabit. Dar miscarile se pot efectua in orice moment al zilei, chiar separat de aceste programe.

Exercitiile pentru abdomen (care constau in ridicari de trunchi, indoiri laterale, ridicari si rasuciri ale trunchiului, ridicari simultane si alternative ale bratelor si picioarelor) trebuie efectuate de cel putin trei ori pe saptamana. Se pot face si zilnic, daca timpul va permite. Fiecare exercitiu va fi repetat de 15-30 de ori, iar primele rezultate se vor vedea in 30 de zile.

Indicatii si contraindicatii

Pe langa tonifiere abdominala, miscarile pe fitball contribuie si la tonifierea muschilor spatelui. Iar cand suntem constienti ca adoptam o pozitie vicioasa in timpul zilei, este indicat sa facem exercitii pe fitball pentru a preintampina durerile de spate cauzate de aceste posturi incorecte.

O alta calitate a exercitiilor pe minge este aceea ca imbunatatesc echilibrul si flexibilitatea. Dar daca ati avut probleme de sanatate, mai ales la nivelul coloanei, sau ati suferit o interventie chirurgicala de genul cezarienei, este indicat sa cereti sfatul medicului inainte sa practicati aceste exercitii.

Cu mainile intinse deasupra capului, indoiti trunchiul, astfel incat palmele sa ajunga la nivelul genunchilor
Cu mainile sub ceafa, ridicati trunchiul atat cat va permite pozitia pe minge
Cu o mana sprijinita pe podea si cealalta indoita la ceafa, duceti genunchiul stang spre cotul drept
Cu piciorul stang peste cel drept, mana stanga sprijinita pe podea, duceti genunchiul stang spre cotul drept
Cu piciorul stang si bratul drept intinse, iar celelalte membre sprijinite pe podea, duceti piciorul stang spre palma opusa
Relaxati-va corpul intinzand atat picioarele, cat si bratele pana ating podeaua
×
Subiecte în articol: armonia trupului