x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fitness de aprilie

Fitness de aprilie

04 Apr 2005   •   00:00

  • de LIANA HAINAROSIE
  • ARMONIA TRUPULUI
  • Vine, vine primavara si renuntam la hainele groase in favoarea celor mulate. Pentru a nu ne simti jenati de depunerile de grasime de pe coapse, talie, brate, acumulate in timpul iernii, una dintre solutii o reprezinta exercitiile de fitness.

    Acestea sunt benefice atat pentru tonifierea musculaturii, dar ajuta si la eliminarea kilogramelor suplimentare. Pentru tonifiere se vor face 15–20 de repetari ale exercitiilor, in 3 serii, iar pentru slabit, peste 20 de repetari, in 3–4 serii. La aparate se vor face 15–20 de repetari, iar la sol, acelasi numar de reluari pentru fiecare parte, ne spune instructorul de fitness Luiza Bucur, care practica metoda Radu Teodorescu.

    Exercitii pentru coapse, talie, brate

    "Pentru abductori – aripioare – sunt recomandate exercitiile la aparat: cu spatele lipit de aparat si cu mainile pe manere se vor departa lent si apropia picioarele. La sol, din pozitia culcat pe spate, cu capul sprijinit pe o mana, se ridica si se coboara lent piciorul intins. Pentru adductori, cu spatele lipit pe aparat, se vor apropia si departa picioarele. De asemenea, din pozitia culcat pe partea dreapta, cu piciorul drept inapoia celui stang, se ridica si se coboara lent piciorul stang, cu talpa in flexie, fara a atinge solul. Apoi se schimba partea. Putem sa facem forfecari cu picioarele intinse la 90 de grade si biciclete in aer pentru subtierea coapselor", afirma instructorul Luiza Bucur. Exercitiile pentru talie constau in departarea picioarelor la nivelul umerilor, cu mainile pe solduri. Vom face indoiri lateral dreapta, ducand bratul stang coroana peste cap, apoi vom reveni in pozitia initiala si vom schimba partea. Mai putem sa stam cu picioarele departate, cu mainile pe langa corp, avand in fiecare cate o gantera. Ne vom indoi apoi lateral, cat mai jos, vom reveni in pozitia initiala si vom schimba partea. Pentru brate se vor face flexii ale bratelor pe antebrate si extensii ale antebratelor pe brate. Rezultatele se vad relativ repede (aproximativ o luna), daca mergem la sala de 3 ori pe saptamana, cate o ora. Este indicat sa asociem exercitiile de fitness cu dieta alimentara si masajul de relaxare si anticelulitic.

    INCALZIRE. Instructorul Luiza Bucur ne recomanda ca, inainte de inceperea oricarui antrenament fizic, sa ne pregatim organismul pentru efort. Incalzirea, efectuata timp de 10 de minute, consta in indoiri ale gatului inainte si inapoi, lateral dreapta, stanga. Pentru incalzirea muschilor si a articulatiilor sunt indicate forfecari de brate, rotari de bazin si trunchi, aplecari ale trunchiului la 90 grade, fondari laterale si inainte. Pentru aparatul cardiorespirator in cadrul incalzirii, mersul pe bicicleta 10 minute este benefic.

    ×
    Subiecte în articol: armonia trupului