x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Găseşte-ţi greutatea ideală

Găseşte-ţi greutatea ideală

21 Aug 2007   •   00:00

Cea mai indicată modalitate de a evita să ajungem la o greutate "periculoasă" pentru sănătatea noastră este să facem mişcare, arată specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center.

Cănd aflăm despre cineva că are "greutatea ideală" imediat ne găndim la o persoană extrem de suplă, cu dimensiuni de manechin. Pănă recent, chiar şi oamenii de ştiinţă găndeau la fel de greşit. Insă in prezent s-a demonstrat că atenţia persoanelor mai plinuţe nu trebuie să se concentreze pe dimensiunile ideale, ci pe greutatea şi indicele de masă corporală, care sunt cele mai potrivite pentru ele. Steven Blair, preşedintele Institutului Cooper din Dallas, a cărui activitate este centrată pe medicina preventivă, susţine că "a spune că există o greutate ideală universală este la fel de ridicol ca şi a crede că există o inălţime ideală sau o culoare de ochi perfectă".

Pentru a fi sănătos nu trebuie să ai 50 de kilograme, singurele praguri ce nu trebuie depăşite sunt cel al supraponderalităţii şi cel al obezităţii. Iar cea mai indicată modalitate de a evita să ajungem la o greutate "periculoasă" pentru sănătatea noastră este să facem mişcare, arată specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center. Exerciţiul fizic şi, implicit, o căt de mică scădere in greutate (7%-10% din greutatea iniţială) reduc semnificativ riscul diabetului de tip 2, al hipertensiunii arteriale şi al altor afecţiuni cronice.

×
Subiecte în articol: armonia trupului