x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet In cuplu si la gimnastica

In cuplu si la gimnastica

27 Sep 2005   •   00:00
ARMONIA TRUPULUI
Impreuna cu specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), va propunem o formula prin care plictiseala din relatia de cuplu dispare intr-un mod inedit. Un set de exerctii fizice executate in cuplu care alunga monotonia si va ajuta sa va mentineti in forma. Specialistul Luiza Bucur spune ca, "in compania partenerului, suntem mult mai motivati sa facem miscare si ca ne reechilibram fizic si psihic".

La sala, acasa, in natura

Pentru exercitiile in cuplu nu trebuie sa va deplasati neaparat la sala, le puteti face acasa, in curte, in parc... Ele nu necesita folosirea aparatelor de la sala de fitness! Nu aveti nevoie decat de haine comode si de ceva rabdare daca partenerul este neantrenat si oboseste mai repede decat dumneavoastra. "Aceasta activitate fizica este distractiva, va antreneaza musculatura intregului corp si va ajuta sa va mentineti tonusul. De asemenea, aceste miscari va vor ajuta sa va sincronizati cu partenerul", va asigura specialistul nostru.

Incalzirea

"Chiar daca sunteti foarte nerabdatori sa incepeti antrenamentul, nu sariti peste incalzirea tuturor segmentelor, a articulatiilor si a grupelor musculare mari ale corpului! Aceste exercitii constau in indoiri ale gat inainte, inapoi, lateral, rotari de cap, extensii, forfecari de brate, rotari de bazin, fandari", afirma Luiza Bucur. Putem sa facem incalzire si prin jogging 10-15 minute.

Exercitiile pentru umeri, piept, abdomen, partenerii vor fi efectuate la o distanta unul de celalalt echivalenta cu lungimea unui brat.

Daca aveti timp, puteti face aceste exercitii zilnic sau cel putin de 3 ori pe saptamana. Fiecare exercitiu se repeta de 20 de ori, in trei serii, iar la miscarile de stretching mentineti pozitia timp de 10-15 secunde.

Culcat pe spate, sprijinit talpa in talpa, partenerul intinde alternativ cate un picior, iar celalalt opune rezistenta, simuland pedalatul.

Spate in spate, coborati simultan cu partenerul in semigenuflexiune, sprijinindu-va reciproc.

Asezati-va in fata partenerului si intindeti amandoi bratele lateral. In timp ce unul preseaza asupra bratelor partenerului, celalalt opune rezistenta.

Din fandat, cu bratele intinse, lipiti-va palmele. Unul dintre parteneri impinge, iar celalalt opune rezistenta pentru cele doua brate.

Cu ajutorul partenerului, ridicati piciorul cat mai sus posibil. Mentineti pozitia 10-15 secunde, apoi schimbati piciorul.

Culcat pe spate, cu talpile pe sol, unul dintre parteneri se ridica si paseaza mingea celuilalt. Acesta se lasa pe spate si, apoi, reia miscarea.

Stand aplecat, cu picioarele departate si palmele sprijinite pe umerii partenerului, executati o miscare de rasucire lenta si ampla.

Pe sol, cu picioarele departate si tinandu-va de maini, intindeti-va pe spate, in timp ce partenerul se apleaca.
×
Subiecte în articol: armonia trupului