x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Jurnalul National    |    17 Apr 2008   •   00:00

17 aprilie 2008:Sportivii vor avea de acum un ajutor natural în lupta cu stresul oxidativ. Cerce­tă­torii brazilieni au descoperit că ceaiul verde este benefic pentru cei care fac efort fizic în mod constant

CEAI VERDE. Sportivii vor avea de acum un ajutor natural în lupta cu stresul oxidativ. Cerce­tă­torii brazilieni au descoperit că ceaiul verde este benefic pentru cei care fac efort fizic în mod constant. Studiul, publicat în Journal of Nu­trition, a fost făcut pe un eşan­tion mic de sportivi, dar este considerat un adevărat punct de plecare. În ultimii ani, pe piaţă au apărut tot felul de produse destinate sportivilor, multe dintre ele pline de aditivi alimentari şi alte substanţe defavorabile sănătăţii. (Cristina Călin)

 

STUDIU. Siguranţa alimentară este principala preocupare a industriei alimentare din Franţa, potrivit unui sondaj de opinie rea­lizat la cerinţele unor organizaţii din domeniu. Mai precis, francezii au un interes deosebit faţă de problema contaminării produselor, şi a igienei restaurantelor, dar şi de modul în care sunt serviţi atunci cînd iau masa în oraş. Aceştia cred că de cele mai multe ori alimentele sînt infestate cu ca bacterii sau fungi. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum