x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    05 Iun 2008   •   00:00

5 iunie 2008



IMPLICARE. Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară (EFSA) îşi va continua eforturile de reducere a consumului de acrilamidă, întrucît efectele acesteia pot fi extrem de nocive asupra sănătăţii noastre. Forul european a organizat o dezbatere în Italia luna trecută, la care au participat 22 de ţări membre UE. În cadrul acesteia au fost discutate subiecte ca nivelul de toxicitate pe care îl prezintă substanţa sau aplicaţiile în care aceasta poate fi utilizată, fără însă a pune sănătatea consumatorilor în pericol. Acrilamida este o substanţă cancerigenă care se găseşte în produse ca pîinea şi cartofii, dar şi în alimentele provenite din materii prime bogate în hidraţi de carbon, dar cu un conţinut scăzut de proteine.

STATISTICĂ. Cercetătorii din Statele Unite ale Americii au descoperit nu mai mult de 365 de copii sănătoşi din Boston care au totuşi deficit de vitamina D, unii dintre ei fiind alăptaţi în primele luni de viaţă. Medicii recomandă mamelor micuţilor să le administreze suplimente de vitamina D, acest lucru fiind extrem de important în alimentaţia unui copil care este în plin proces de dezvoltare. Constatarea vine în completarea studiilor care au arătat puternica legătură dintre alăptat şi deficienţa de vitamina D, cînd medicii le-au sfătuit pe proaspetele mămici să nu ignore acest aspect şi să includă în regimul bebeluşilor suplimente din această vitamină.

×
Subiecte în articol: bun de consum