x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

de Nicoleta Catana    |    14 Iul 2008   •   00:00

NEMOTIVAT. Grijile privind faptul că acidul folic poate produce boli la făt încă de cînd acesta este în uter ar putea fi nefondate, conform unui studiu realizat în Spania. Preocupările legate de acest subiect au apărut încă din anul 1998, cînd cercetătorii au descoperit că acidul folic şi suplimentele din această substanţă pot creşte riscul mutaţiilor şi a altor boli care pot afecta viaţa noului născut. Cu toate acestea, autorii studiului susţin că cercetările legate de acidul folic vor continua întrucît acesta poate determina apariţia unor malformaţii severe.



NEMOTIVAT. Grijile privind faptul că acidul folic poate produce boli la făt încă de cînd acesta este în uter ar putea fi nefondate, conform unui studiu realizat în Spania. Preocupările legate de acest subiect au apărut încă din anul 1998, cînd cercetătorii au descoperit că acidul folic şi suplimentele din această substanţă pot creşte riscul mutaţiilor şi a altor boli care pot afecta viaţa noului născut. Cu toate acestea, autorii studiului susţin că cercetările legate de acidul folic vor continua întrucît acesta poate determina apariţia unor malformaţii severe.

EFECTE INVERSE. Persoanele care vor să aibă grijă de greutatea lor şi consumă produse de tip snack în cantităţi mici ar putea beneficia de efectul invers, susţin  oamenii de ştiinţă. La ora actuală, majoritatea adolescenţilor optează pentru această variantă, sperînd că astfel pot consuma orice produs doresc, fără să aibă efecte negative asupra greutăţii lor. Însă, făcînd acest lucru, cantitatea de calorii consumată poate fi mult mai mare faţă de un regim bazat pe o alimentaţie nesănătoasă.  

INFORMAŢII. Parlamentul European a publicat raportul care conţine ultimele directive care clarifică toate neclarităţile în ceea ce priveşte siguranţa alimentară, sperînd ca astfel nu vor mai apărea probleme în rîndul consumatorilor şi al producătorilor. Documentul cuprinde informaţii legate de anumiţi termeni, protejarea denumirii, alimente tradiţionale din anumite ţări şi sancţiuni primite de statele membre ale Uniunii Europene. Amendamentele au fost propuse de Comisia Europeană pentru a simplifica pe cît posibil rigurosul proces prin care trec produsele alimentare pînă să ajungă pe rafturile magazinelor şi pe masa consumatorilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum