Nici una din cele 12 cişmele şi făntăni stradale din Craiova nu are apă potabilă. Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Dolj a recomandat Primăriei Craiova avertizarea populaţiei prin afişarea la loc vizibil şi protejat a unor panouri pe care să se menţioneze că apa nu este potabilă.
Apă nepotabilă. Nici una din cele 12 cişmele şi făntăni stradale din Craiova nu are apă potabilă. Conducerea Autorităţii de Sănătate Publică Dolj a recomandat Primăriei Craiova avertizarea populaţiei prin afişarea la loc vizibil şi protejat a unor panouri pe care să se menţioneze că apa nu este potabilă. Autoritatea Teritorială de Sănătate Publică este obligată să monitorizeze cel puţin o dată pe an parametrii fizico-chimici şi bacteriologici ai apei. Pentru evitarea imbolnăvirilor in răndul populaţiei, specialiştii din cadrul ASP Dolj recomandă utilizarea apei numai din surse verificate şi autorizate sanitar.
Autorizaţii. Mai puţin de 10% dintre micii producători care işi vănd marfa direct pe piaţă şi-au inregistrat activitatea la direcţiile sanitar-veterinare. Pentru ca aceştia să poată să işi inregistreze activitatea, ANSVSA a decis prelungirea termenului de intrare in vigoare a Ordinului 301/2006 prin care se interzicea producătorilor agricoli să işi văndă marfa in afara judeţului de provenienţă şi care reglementa modalitatea de inregistrare a micilor producători. Oficialii ANSVSA au declarat că raza judeţului pe care işi pot comercializa produsele a fost stabilită in acord cu Comisia Europeană şi că analizează posibilitatea de comercializare a mărfii şi in alte judeţe decăt cel de provenienţă.