x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Inviorare la orizontala

Inviorare la orizontala

05 Mai 2006   •   00:00

O serie de studii realizate de echipe de cercetatori din Olanda si Australia au scos la iveala ca femeile care fac miscare cinci zile pe saptamana, indiferent de intensitatea exercitiilor, vor trai cu 2-4 ani mai mult. Insa, din pacate, multi dintre noi consideram ca nu avem suficient timp intr-o zi si pentru serviciu, si pentru familie, si pentru miscare. Doar in unele seri se mai intampla ca, din dorinta de a scapa de sunculitele de pe abdomen, sa facem rapid 50 de abdomene inainte de culcare.

In pat

Pentru ca ne e destul de greu sa ajungem la o sala de fitness si pentru ca exercitiile facute imediat inainte de culcare nu ne fac bine, specialistul nostru, Luiza Bucur (foto), ne recomanda un set de exercitii de inviorare pentru care nu trebuie nici macar sa ne ridicam din pat. "Sunt exercitii pe care le puteti efectua in fiecare dimineata in pat, imediat ce v-ati trezit. Pentru ca efectul sa fie maxim, trebuie sa mentineti fiecare pozitie timp de 15-20 de secunde", explica Luiza Bucur, instructor de fitness in cadrul FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti.

Inainte de a incepe setul de exercitii propuse de specialistul nostru, deschideti fereastra, iar la final nu uitati de stretching. Repetati programul de exercitii in fiecare zi, incercati ca macar de doua ori pe saptamana sa faceti si jogging si astfel va veti prelungi viata cu 3-4 ani.

×
Subiecte în articol: armonia trupului