x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Inviorarea de dimineata

Inviorarea de dimineata

15 Mar 2006   •   00:00

Dimineata, graba ne impiedica sa luam micul dejun. De-abia daca avem timp sa bem cafeaua. Iar despre exercitii fizice care sa ne "dezmorteasca" oasele dupa somn nici nu are rost sa mai vorbim...
Specialistii recomanda totusi sa ne trezim cu 15 minute mai devreme decat de obicei si sa efectuam cateva exercitii fizice. Merita efortul: in acest mod ne vom binedispune de dimineata si vom beneficia de energie chiar de la primele ore. Efectuarea acestor exercitii este cu atat mai importanta in aceasta perioada in care trebuie sa depasim sedentarismul cu care ne-a obisnuit iarna. Tot ce trebuie sa facem este sa deschidem fereastra, sa inspiram si sa expiram cat mai profund de zece ori si sa intindem apoi toate grupele musculare ale corpului. Vom incepe cu exercitii pentru picioare si vom termina cu cele pentru talie, spate, brate, umeri.

ELASTICITATE MUSCULARA


Exercitiile actioneaza atat asupra muschilor, cat si asupra articulatiilor, a tendoanelor si a ligamentelor. "Exercitiile de intindere, de stretching, confera mobilitate articulara maxima si elasticitate musculara, ajutand in acest fel la prevenirea luxatiilor si a rupturilor musculare", afirma specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center. De asemenea, prin mentinerea fiecarei pozitii timp de 20 de secunde, muschii si articulatiile se relaxeaza. Exercitiile de stretching pot fi facute cu succes nu numai dimineata, ci si la sala de fitness, pentru recuperarea dupa efort. Specialistul nostru adauga ca aceste exercitii este bine sa fie executate de persoanele care au probleme cu spatele, de cele care adopta o pozitie incorecta in timpul zilei si care sunt predispuse la dureri ale coloanei. Atentie insa! Specialistul Luiza Bucur ne avertizeaza ca, in cazul in care vreuna dintre miscari ne creeaza cel mai mic disconfort, trebuie sa ne oprim imediat din efectuarea acesteia.

×
Subiecte în articol: armonia trupului