Toate unităţile care produc alimente de origine animală şi indeplinesc condiţiile necesare pentru realizarea schimburilor comunitare vor primi marca de identificare ovală, iar cele cu marcă rotundă vor avea dreptul să işi vandă produsele doar pe piaţa naţională, a declarat vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Laszlo Nagy Csutak, citat de Rompres. Exceptate de la această evaluare sunt unităţile care au primit perioade de tranziţie pană la 31 decembrie 2009 pentru a-şi putea moderniza unităţile conform standardelor europene.
A fost deja efectuată o evaluare a unităţilor din industria alimentară din Romania de către specialiştii Comisiei Europene la data de 26 februarie - 8 martie, iar o următoare misiune este programată pentru perioada 26 aprilie - 6 mai. Vicepreşedintele ANSVSA a declarat că, potrivit evaluărilor efectuate pană in prezent, o mare parte din unităţile care erau incadrate in categoria B şi trebuiau să işi finalizeze investiţiile pană la finele lunii decembrie 2006 pentru a fi incluse in categoria A.
ANSVSA percepe o taxă de autorizare de 500 de lei pentru un abator sau pentru o unitate de procesare a laptelui, 100 de lei pentru un centru de colectare lapte şi 400 de lei pentru autorizarea unei unităţi de procesare a cărnii de pasăre.
Citește pe Antena3.ro