x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Legumele, la control

Legumele, la control

de Mihaela Ionescu    |    25 Mai 2009   •   00:00

Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor va începe, la nivel naţional, o serie de controale oficiale în domeniul produselor alimentare de origine nonanimală, cu accent pe sectorul legumelor şi fructelor.



Astfel, structurile de specialitate din judeţe vor verifica prezenţa reziduurilor de pesticide, a nitriţilor şi nitraţilor din legume şi fructe, precum şi încadrarea nivelului acestora în limitele prevăzute de legislaţia în vigoare. "În ultima perioadă, am primit o serie de semnale şi sesizări cu privire la calitatea îndoielnică a unor legume sau fructe care ajung pe piaţa românească. De aceea, am decis să extindem verificările şi pentru legumele şi fructele care intră în ţara noastră în urma schimburilor intracomunitare", a declarat preşedintele ANSVSA, Marian Zlotea.

ANALIZE
Această tematică de verificare şi control vizează fructele şi legumele provenite din import, comerţ intracomunitar şi producţie autohtonă, la procesare, depozitare şi comercializare. În cadrul acţiunilor de control oficial vor fi  prelevate probe, care vor fi trimise spre analiză laboratoarelor sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene.

×
Subiecte în articol: bun de consum