x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Miscarea pune raceala pe fuga

Miscarea pune raceala pe fuga

19 Apr 2006   •   00:00

Multe lichide, lamaie, miere si multe pilule: antitermice, antialgice si antiinflamatoare. Este tratamentul care se aplica cel mai adesea in sezonul rece pentru a preveni, dar si pentru a trata virozele rebele.

Multe lichide, lamaie, miere si multe pilule: antitermice, antialgice si antiinflamatoare. Este tratamentul care se aplica cel mai adesea in sezonul rece pentru a preveni, dar si pentru a trata virozele rebele. Insa daca vreti cu adevarat sa scapati de chinul nasului infundat si al ochilor inrositi, specialistul nostru Luiza Bucur va recomanda o serie de exercitii fizice pentru toate grupele musculare, care stimuleaza imunitatea.
Studii recente au aratat ca un antrenament usor, de 30 de minute zilnic, reduce la jumatate riscul virozelor de sezon la femeile aflate la menopauza, al caror sistem imunitar este slabit.
"Miscarea inseamna sanatate! Pentru a avea un stil de viata sanatos, trebuie sa includem exercitiile fizice in rutina zilnica! Indiferent de numarul de ore lucrate si de gradul de oboseala dupa o zi de munca, miscarea ar trebui sa ocupe un loc permanent in agenda zilnica! Deoarece exercitiile fizice nu ne scapa doar de cateva kilograme in plus, ci stimuleaza sistemul imunitar, prevenind instalarea bolilor", subliniaza Luiza Bucur, instructor de fitness in cadrul FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti.



Exercitiile se realizeaza in trei-patru serii a cate 12-20 de repetari.

Stand departat, cu mainile pe solduri, rasuceste capul lateral dreapta-stanga, mentinand umerii fixati
Stand departat cu mainile pe solduri, rasuceste trunchiul lateral dreapta-stanga
Stand departat, roteste bratele pe langa corp
Cu un picior pe stepper, fandeaza lateral si coboara greutatea corpului de pe un picior pe celalalt
Culcat dorsal pe fitball, cu mainile la ceafa, ridica lent trunchiul si revino in pozitia initiala
Cu un baston in maini, la nivelul umerilor, realizati 15-20 de semigenuflexiuni

×
Subiecte în articol: armonia trupului