x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Mişcarea, terapie preventivă

Mişcarea, terapie preventivă

25 Sep 2007   •   00:00

A fi sedentar şi, prin urmare, a te supune riscului unei game largi de afecţiuni sau a face primul pas spre o viaţă activă, fără boli, este doar alegerea noastră.


A fi sedentar şi, prin urmare, a te supune riscului unei game largi de afecţiuni sau a face primul pas spre o viaţă activă, fără boli, este doar alegerea noastră. Nu contează căt timp avem la dispoziţie, nici măcar dacă e dimineaţă sau seară. Singurul lucru important este să facem mişcare. Numai astfel putem preveni unele boli cronice precum afecţiunile cardiovasculare, cele cauzate de un nivel crescut al colesterolului rău in sănge (LDL-colesterolul) şi, nu in ultimul rănd, obezitatea. Este deja dovedit ştiinţific faptul că exerciţiile fizice efectuate zilnic sau cel puţin de trei ori pe săptămănă intăresc sistemul imunitar şi prelungesc viaţa cu aproximativ cinci ani.

Program de exerciţii

Specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center, a realizat pentru noi un set de exerciţii fizice care se constituie in terapie preventivă pentru afecţiunile cardiovasculare, acumularea colesterolului rău in sănge, supraponderalitate şi obezitate. In plus, antrenamentul propus de Luiza Bucur ne stimulează imunitatea şi ne protejează de virozele de sezon. Programul specialistului nostru poate fi completat cu o plimbare in parc, jogging, mers pe bicicletă sau inot. "Persoanelor cu probleme la nivelul articulaţiilor le sunt contraindicate exerciţiile pe stepper", avertizează instructorul Luiza Bucur.

×
Subiecte în articol: armonia trupului