x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Nota 10 la gimnastică

Nota 10 la gimnastică

24 Iul 2007   •   00:00

Aţi visat dintotdeauna să deveniţi o a doua Nadia Comăneci? De fiecare dată cănd vă uitaţi la campionatele de gimnastică la televizor vă impresionează de cătă elasticitate şi echilibru dau dovadă fetele?

Aţi visat dintotdeauna să deveniţi o a doua Nadia Comăneci? De fiecare dată cănd vă uitaţi la campionatele de gimnastică la televizor vă impresionează de cătă elasticitate şi echilibru dau dovadă fetele? E prea tărziu să vă găndiţi la o carieră in gimnastică. Insă nu e deloc tărziu să vă dezlipiţi de televizor şi să vă inspiraţi din exerciţiile pe care le execută gimnastele in antrenamentul dumneavoastră săptămănal, arată instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center.

Nu vă riscaţi articulaţiile incercănd exerciţii dificile de flexibilitate. Rezumaţi-vă la mişcările clasice: podul, sfoara, rostogoliri, exerciţii cu mingea, ne sfătuieşte Luiza Bucur (www.luiza-bucur.ro).

Care sunt beneficiile? Realizaţi antrenamentul de trei ori pe săptămănă. Iar după trei-patru luni veţi observa că aţi pierdut căţiva centimetri din talie şi, in plus, veţi dobăndi flexibilitate, forţă musculară şi echilibru. Pentru a evita accidentările inainte de antrenamentul propriu-zis, executaţi căteva mişcări de incălzire: genuflexiuni, rotiri de trunchi.

×
Subiecte în articol: armonia trupului