x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet O cale de vindecare miraculoasă: EFT

O cale de vindecare miraculoasă: EFT

de Jurnalul National    |    12 Mar 2008   •   00:00
O cale de vindecare miraculoasă: EFT
Sursa foto: iSTOCKPHOTO/

EFT (Emotional Freedom Technique) este o terapie de eliberare a emoţiilor negative ce se bazează pe principiul presopuncturii unor puncte energetice situate pe faţă şi pe corp în timp ce se rostesc fraze cu un impact emoţional puternic asupra subconştientului.

EFT (Emotional Freedom Technique) este o terapie de eliberare a emoţiilor negative ce se bazează pe principiul presopuncturii unor puncte energetice situate pe faţă şi pe corp în timp ce se rostesc fraze cu un impact emoţional puternic asupra subconştientului.

 

În esenţă, EFT se bazează pe principiile acupuncturii, conform că­rora organismul uman este stră­bă­tut de meridiane energetice care au corespondenţă cu anumite or­ga­ne şi emoţii: rinichii sunt conectaţi la sentimentul de teamă, plămânii – la tristeţe, ficatul – la furie etc.

O regulă fundamentală în EFT spu­ne că la baza emoţiilor negative stă  dezechilibrul energetic al or­ganismului, memorat inconştient în situaţiile traumatice prin care tre­cem. Ulterior, orice întâmplare si­milară poate genera în noi apro­ximativ aceleaşi emoţii, mai slabe sau mai puternice; atunci când prea multe emoţii negative se acumulează în organism încep să apară şi dezechilibrele fizice, res­pectiv bolile.

Prin adresarea punctelor energetice, în paralel cu rostirea fra­ze­lor construite într-un anume fel ce vizează traumele, sentimen­tele negative acumulate de ani buni se pot elimina în doar câteva minute.

 

Tehnica EFT poate rezolva rapid următoarele:

• traume emoţionale trecute sau prezente;

• fobii (teama de a zbura cu avionul, teama de apă etc.);

• atacuri de panică;

• implementarea unei percepţii pozitive pentru situaţii trecute, prezente sau viitoare;

• obezitate sau anorexie;

• vicii (alimentare, fumat, cafea, alcool etc.);

• afecţiuni medicale şi dureri.

 

Datorită uşurinţei cu care sunt eliberate emoţiile negative, tehnica EFT este folosită la fel de mult şi în rezolvarea problemelor de cuplu, în îmbunătăţirea performanţelor (sport, carieră) ş.a.m.d., deoarece produce o schimbare spectaculoasă a percepţiei în situaţia respectivă.

Eliminarea emoţiilor negative se poate face iniţial cu ajutorul unui terapeut, mai ales dacă este vorba despre cazuri în care persoana nu poate conştientiza sursa tiparelor sale şi evenimentul-cheie care a declanşat starea de disconfort, indiferent că este vorba despre o problemă de sănătate sau de altă natură, dar oricine poate practica această tehnică chiar şi fără îndrumare, în special pentru situaţiile simple.

Prin curăţarea regulată a blocajelor energetice ce au creat atitudinea respectivă sau boala, armonia emoţională se reface pas cu pas, şi prin această stare de bine a întregului organism căpătăm o viziune optimistă asupra vieţii şi totul pare mai uşor dintr-odată.

×
Subiecte în articol: suflet