x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Te simți mereu obosit? Iată 5 băuturi simple care îți redau energia și optimismul

Te simți mereu obosit? Iată 5 băuturi simple care îți redau energia și optimismul

de Anastasia Paul    |    10 Mar 2023   •   21:00
Te simți mereu obosit? Iată 5 băuturi simple care îți redau energia și optimismul

Când ne simțim obosiți, mulți dintre noi apelăm la cafea sau ceai. Deși ne simțim apoi plini de energie, senzația nu durează prea mult timp. 

Oboseala constantă poate fi uneori un simptom al altor afecțiuni sau o deficiență de nutrienți. Alteori este pur și simplu rezultatul unor alegeri alimentare nepotrivite. În orice caz, este important să stăm departe de orice tip de băutură cu cofeină dacă vrem să fim cu adevărat plini de energie. Acestea doar ne crește temporar nivelul de zahăr din sânge, scrie food.ndtv.com

În schimb, ar trebui să optăm pentru sucuri naturale care ne vor revigora, oferindu-ne vitamine și minerale esențiale.

Iată câteva dintre băuturile care ne redau energia:

1. Banana

Aceste fructe ne aduce un aport de zahăr în sânge care durează mult timp, așa că sunt recomandate dimineața. Totodată, are un aport important de carbohidrați și nutrienți. O putem prepara cu iaurt, lapte, migdale și alte fructe/legume. Sunt grozave și pentru sănătatea digestivă.

2. Ceai de plante 

Cel mai simplu mod de a prepara acasă cardamom, ghimbir, turmeric și ceai verde în apă caldă. Acest amestec simplu este plin de antioxidanți și compuși care stimulează metabolismul, circulația sângelui și nivelul de energie. Putem savura acest ceai dimineața sau ca băutură liniștitoare înainte de a merge la culcare. Ne ajută să învingem oboseala pe termen scurt și lung.

3. Suc de rodie

Rodia este bogată în vitaminele C, K și E și mineralele mangan, fier, fosfor, potasiu și zinc. Aceasta crește nivelul de energie în timp ce scade tensiunea arterială și colesterolul. Sucul de rodie poate fi savurat cu puțin suc de lămâie. Vitamina C ajută la absorbția fierului. O deficiență a acestui mineral este adesea legată de anemie și senzații de oboseală.

4. Suc de pepene verde cu semințe de chia

Sucul de pepene verde nu conține doar vitamina C, este și bogat în fier . Această băutură răcoritoare este una dintre cele mai bune modalități de a ne menține plini de energie. Semințele de chia se pot lăsa la înmuiat înainte de a adăuga sucul de pepene verde. Acestea conțin acizi grași omega-3 și o mulțime de nutrienți. Nucile și semințele sunt, de asemenea, unul dintre cele mai comune alimente care ne pot ajuta să învingem oboseala.

5. Apa de cocos

Această băutură naturală pare să facă minuni pentru corpul nostru, cu beneficii variind de la o piele strălucitoare până la reglarea zahărului din sânge. Putem adăuga o mare varietate de alte ingrediente în apa de cocos pentru a vă pregăti propria băutură, cum sunt semințlee de halim sau semințele de chia și iese un amestec benefic în curele de slăbire. Putem adăuga kokum, coriandru, mentă și alte ierburi pentru a-i spori gustul și valoarea nutritivă. Oamenii tind să amestece o anumită cantitate de apă de cocos în alte sucuri de fructe sau băuturi. De asemenea, putem amesteca puțin suc de lămâie și miere cu apă de cocos. 

 

×
Subiecte în articol: oboseala energie bauturi