Pentru a face faţă cât mai bine legislaţiei europene şi miilor de cazuri de îmbolnăvire din cauza alimentaţiei nocive, olandezii vin în sprijinul populaţiei cu date legate de tot ce se petrece în domeniul cu pricina.
Pentru a face faţă cât mai bine legislaţiei europene şi miilor de cazuri de îmbolnăvire din cauza alimentaţiei nocive, olandezii vin în sprijinul populaţiei cu date legate de tot ce se petrece în domeniul cu pricina.
Ţările de Jos iau atitudine în ceea ce priveşte schimbările majore care se petrec în industria alimentară şi deschide un nou cabinet de consultanţă în acest domeniu. Acesta va oferi servicii atât din punct de vedere tehnic, cât şi de oferire de informaţii legate de modificările care au loc pe piaţa alimentară. Situat în Wageningen, Develop&Comply este gata să răspundă la toate întrebările producătorilor, consumatorilor, distribuitorilor sau a celor care au nevoie de asistenţă juridică.
Există precedente
Acesta nu este primul cabinet de acest gen care este deschis în Olanda. Odată cu numeroasele studii care au început să se facă în domeniul siguranţei alimentare şi coroborat cu apariţia unor maladii periculoase, Ţările de Jos au ţinut pasul cu evoluţia pieţei alimentare, oferind consultanţă ori de câte ori a fost nevoie. În acest sens, a luat naştere un alt cabinet, care, de altfel, deja are programat un plan de colaborare cu cel de abia inaugurat. Astfel, sunt de părere specialiştii, consumatorii vor avea o bază mult mai
solidă şi mai multe surse de unde îşi pot procura informaţiile legate de acest subiect delicat de care ne lovim cu toţii în viaţa de zi cu zi.
În sprijinul producătorilor
Companiile din industria alimentară salută iniţiativa, mai ales că se plâng de faptul că deseori apar unele neînţelegeri cu distribuitorii şi consumatorii.Acestea susţin că uneori nu ştiu când este momentul oportun să lanseze un produs pe piaţă sau nu sunt sigure ce ingrediente pot folosi. De asemenea, unele firme au dificultăţi în a avea o relaţie apropiată cu consumatorii şi nu reuşesc să le înţeleagă necesităţile şi doleanţele. O altă problemă de care se plâng companiile este faptul că, în opinia lor, legislaţia Uniunii Europene este mult prea dificilă, motiv pentru care necesită de foarte multe ori consultanţă juridică în acest sens, mai ales de când numărul de state membre s-a mărit considerabil şi, cu această ocazie, şi legislaţia a devenit mult mai dificilă şi complexă.
Citește pe Antena3.ro