x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pardoselile igienice, o nouă descoperire

Pardoselile igienice, o nouă descoperire

de Dr. ing. Gabriela Berechet    |    05 Feb 2010   •   00:00

În ciuda recesiunii economice, producătorii de pardoseli profesionale pentru industria alimentară din Marea Britanie promit că soluţiile inovatoare găsite de ei reduc substanţial costurile de întreţinere şi de exploatare.



Un purtător de cuvânt FoodProductionDaily.com afirmă că, indiferent dacă sunt instalate într-o unitate renovată sau nou construită, pardoselile Flowfast ajută la reducerea costurilor prin reducerea timpilor de instalare la un minim, prin micşorarea timpului de nefuncţionare a maşinilor, respectiv a timpului în care lucrătorii nu pot folosi utilajele.

Producătorii de pardoseli profesionale divulgă compoziţia materialului, şi anume metacrilat de metil, răşini epoxilixe, ceea ce oferă o excelentă rezistenţă la uzură, o bună rezistenţă la alunecare, la şocuri termice şi greutate, condiţii pe care trebuie să le îndeplinească orice pardoseală dintr-un spaţiu de producţie alimentară sau culinară, dar şi incintele unde se fabrică ambalaje alimentare.

ÎMPOTRIVA MICROORGANISMELOR
La solicitarea beneficiarului, pardoseala profesională poate fi impregnată cu ioni de argint, cu efect antimicrobian eficient împotriva unui spectru larg de microorganisme, inclusiv a speciilor de E. coli şi Salmonella.

Compania producătoare precizează că noul tip de pardoseală, dincolo de avantajul unei montări uşoare şi rapide, permite şi o rezistenţă impresionantă la acizi şi zaharuri, permiţând igienizarea cu abur - o tehnică unanim acceptată ca fiind eficientă.

Spre deosebire de pardoselile din vinil, cele din poliuretan pot fi îmbinate în scafă (îmbinare între pereţi şi pardoseala rotunjită, care evită acumularea mizeriei din îmbinările în unghiuri drepte), ceea ce le face extrem de utile în procesele din industria alimentară. "Minunea" pardoselilor va putea fi văzută şi testată la Târgul Foodex, care va avea loc la Birmingham în perioada 21-24 martie 2010.

×
Subiecte în articol: bun de consum