x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Pavi - Grisine care ne umflă

0
Autor: Cristina Andreea Calin 18 Aug 2008 - 00:00
Pavi - Grisine care ne umflă

CE BEM, CE MÎNCĂM ● Conţine E 320 care este cancerigen
Compoziţia grisinelor cu un exces de glicede face ca acestea să aibă o valoare energetică foarte mare. De aceea, sunt contraindicate celor cu probleme de greutate.



CE BEM, CE MÎNCĂM ● Conţine E 320 care este cancerigen
Compoziţia grisinelor cu un exces de glicede face ca acestea să aibă o valoare energetică foarte mare. De aceea, sunt contraindicate celor cu probleme de greutate.

Grisinele cu mac Pavi au în compoziţie: făină de grîu, sare, drojdie, extract de malţ, ameliorator de făină (zaharoză, alpha amilaza), antioxidanţi (B.H.A. butilhidroxianisol E 320, acid ascorbic E 300), emulgator (mono şi gliceride ale acizilor graşi E 471), mac (3%). Consumînd 100 de grame din acest produs veţi acumula 277,7 kcal/1163,1 kj, 8,4g proteine, 7,6g lipide şi 41,8g glucide.

ANALIZĂ. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi descrie produsul analizat ca fiind de panificaţie de tip grisine cu profil nutriţional dezechilibrat. Acesta este dat de excesul de glucide cu absorbţie lentă (amidon din făină de grîu), dar şi cu absorbţie rapidă şi index glicemic ridicat, din extractul de malţ şi zahăr. Din această cauză, încărcătura glicemică a produsului este mare, producînd fluctuaţii periculoase ale glicemiei. Grisinele au densitate energetică medie spre mare, 277,7 kcal pe 100 de grame. Produsul este obţinut şi cu ajutorul aditivilor alimentari din categoria antioxidanţilor, emulgatorilor. Dintre E-urile folosite, E 320, butilhidroxianisolul, este cel mai periculos. Acesta poate provoca alergii şi stări de somnolenţă. Mai mult, induce sindromul de hiperactivitate şi deficienţă de concentrare (ADHD) şi are efecte estrogenice. Cel mai grav este faptul că E 32O este cancerigen. Grisinele conţin o sursă de gluten şi sare ascunsă de care trebuie să se ţină cont pentru a nu se depăşi cantitatea de 6 grame pe zi pentru un adult.

CONCLUZII. Produsul analizat nu este recomandat supraponderalilor, obezilor, copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, avertizează specialistul nostru. Diabeticii şi cei cu rezistenţă la insulină îl vor consuma numai cu avizul medicului curant, ţinînd cont de aportul de glucide adus de produs. Produsul este interzis suferinzilor de celiachie, intoleranţă la gluten.

Precizări

Rubrica se adresează persoanelor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii îşi pot exprima opiniile la numărul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43.  sau pe e-mail   bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs, fie băutură sau aliment, expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere, numărul 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizăm că profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare, foloseşte doar informaţiile de pe etichetă, fără a şti despre ce produs este vorba.
Citeşte mai multe despre:   bun de consum

 



Mai multe titluri din categorie

Ce spune medicul Mihai Craiu despre infecțiile cu COVID-19 la elevi

Ce spune medicul Mihai Craiu despre infecțiile cu COVID-19 la elevi
Deschiderea școlilor în plin val 4 al pandemiei de COVID-19 crează temeri autorităților și părinților. Medicul Mihai Craiu explică ce s-a întâmplat în Statele Unite, unde elevii au început să meargă...

Terapia prin mișcare și marile ei beneficii

Terapia prin mișcare și marile ei beneficii
Terapia prin mișcare este una dintre cele mai complexe modalități prin care este mobilizat organismul, atât fizic cât și neurologic, cu beneficii excepționale pentru starea generală de bine. Sunt mai multe...

Epidemiologul Octavian Jurma: Valul 4-Delta urmează să devină un tsunami în România

Epidemiologul Octavian Jurma: Valul 4-Delta urmează să devină un tsunami în România
Epidemiologul Octavian Jurma își exprimă îngrijorarea față de valul 4 al pandemiei de COVID-19, care este provocat de răspândirea tulpinii Delta. Acesta crede că situația va fi gravă din cauza faptului că rom...

România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii

România va avea un sistem pentru decriptarea materialelor online abuzive față de copii
Una dintre soluțiile pentru combaterea criminalității online împotriva copiilor este un sistem de decriptare a materialelor abuzive. Această soluție este cuprinsă în proiectul „Din grijă pentru copii”, pe...

Vaccinarea anti COVID-19 la copiii sub 12 ani va fi posibilă de la sfârșitul acestui an

Vaccinarea anti COVID-19 la copiii sub 12 ani va fi posibilă de la sfârșitul acestui an
Este posibil ca până la sfârșitul acestui an să apară recomandarea din partea Agenției Europene a Medicamentului (AEM) pentru administrarea vaccinului Pfizer la copiii cu vârste între 5 și 11 ani, spune...

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2

Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2
Vaccinarea antigripală se poate face simultan cu cea împotriva SARS-CoV-2, a declarat, marți, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV), col. dr. Valeriu...

Cum sa alegi cel mai eficient ceai de slăbit?

Cum sa alegi cel mai eficient ceai de slăbit?
Îți place ceaiul? Visezi să slăbesti câteva kilograme? Descopera din acest articol care sunt cele mai bune plante si ceaiuri pentru a slăbi eficient! Ceaiul este o băutură indragita de multe persoane, ce...

Noi descoperiri în privința defictului de fier

Noi descoperiri în privința defictului de fier
O echipă de cercetători chinezi au găsit factorii care ajută la distribuirea fierului în plante și vrea să aplice această descoperire pentru a găsi soluția la deficitul de fier la oameni, scrie agenția...

Capacitățile cognitive ale angajaților sunt afectate de aerul din birouri

Capacitățile cognitive ale angajaților sunt afectate de aerul din birouri
Aerul respirat în birouri de către angajați le afectează capacitățile cognitive, având un impact negativ asupra puterii de concentrare, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea...

Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti COVID-19 a copiilor sănătoși între 12-15 ani

Marea Britanie nu recomandă vaccinarea anti COVID-19 a copiilor sănătoși între 12-15 ani
Autoritățile române se grăbesc pentru campania de vaccinare în școli, fără să existe studii suficiente asupra efectelor tratamentului asupra acestei categorii de vârstă și în pofida faptului că...

Studiu: Rata mortalității este de 15 ori mai mare la persoanele nevaccinate

Studiu: Rata mortalității este de 15 ori mai mare la persoanele nevaccinate
Rata mortalității este de 15 ori mai mare la persoanele nevaccinate față de cele vaccinate, arată un studiu realizat de Institutul Superior de Sănătate italian. Cel mai recent raport al Institutului Superior...
Serviciul de email marketing furnizat de