x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Poşta redacţiei :Bolile ne reflectă

Poşta redacţiei :Bolile ne reflectă

de Jurnalul National    |    26 Mar 2008   •   00:00

Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK şi primul practician Emotional Freedom Technique din România inclus în lista inter­na­ţio­nală a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici

Livia P. Afecţiunile apărute pe partea dreaptă a corpului sunt legate de relaţia tensionată (conflict) cu o persoană de sex masculin (tată, fra­te, cumnat, prieten etc.) sau de latura dvs. interioară masculină (adică dacă sunteţi o femeie mai dură, mai “bărbătoasă”). Întrucât îmi spuneţi că bolile au apărut numai pe dreapta încă din adolescenţă, vă întreb cum a fost relaţia cu tatăl dvs. sau cu fra­tele ori prietenul/partenerul dvs.; au fost relaţii frumoase, armonioase, afec­tuoase?  Ceva s-a petrecut când eraţi foarte tânără, care v-a marcat atât de mult, încât aţi acumulat une­le emoţii sau gân­duri negative ce s-au transformat apoi în plan fizic în boli. Refe­ri­tor la circulaţie – repre­zintă ina­bili­tatea de a simţi şi exprima emoţiile în mod pozitiv; bubiţele apă­rute pe faţă re­prezintă faptul că nu prea vă placeţi aşa cum sunteţi, nu vă iubiţi prea mult; faptul că apar pe obrazul drept poate fi legat de felul în care vedeţi lucru­rile; sunteţi mai ra­ţio­nală în gene­ral? Cât de mult vă apre­ciaţi ca femeie? Cât de mult vă relaxaţi? Cât de mult preţ puneţi pe feminitate? Proble­mele cu ficatul apar atunci când vă înfuriaţi, vă mâ­ni­aţi şi vă supăraţi des. Dacă însă com­binaţi acest tip de emoţii distruc­tive cu o alimentaţie ne­sănătoasă sau cu obo­sea­lă excesi­vă, ficatul are şi mai mult de sufe­rit. Rinichii sunt le­gaţi de sentimentul puternic de tea­mă şi de “chi” (ener­gie pozitivă) pri­mi­tă la naş­tere; rinichiul drept poate avea legătură şi cu o relaţie ten­­sio­na­tă, pro­­babil cu tatăl dvs. Pro­ble­mele la ovare sunt legate de re­la­ţia cu par­­tenerul, dar poate fi vorba şi despre o relaţie cu tatăl (mai ales da­că e ova­­rul drept, cum e cazul dvs.) şi/sau despre o masculinitate accentuată (de exemplu, o preocupare excesivă pentru a domina sau a reuşi în carie­ră); mai poate fi vorba şi despre inf­er­­tilitate. Care dintre aceste as­pec­te sunt va­labile în cazul dvs.? Corpul dvs. în­cearcă să vă comunice ce aţi gre­­şit, iar în momentul în care vă mo­di­ficaţi percepţia în problema res­pec­­tivă organismul se vindecă natu­ral.

 

INVITAŢIE LA DIALOG. Daniela Dumitriu este singurul consultant român Feng Shui acreditat de Feng Shui Society UK  (FSSA) şi primul practician EFT (Emotional Freedom Technique) din România (EFT-ADV) inclus în lista inter­na­ţio­nală a practicienilor avizaţi de Gary Craig, inventatorul acestei tehnici.

Eşti invitat să comentezi temele abordate în această pagină, să ne împărtăşeşti experienţele tale şi să propui subiecte pe care nu ai unde şi cu cine să le discuţi, dar care sunt importante pentru tine.

Aceasta este o pagină pentru su­fletul tău – pagina celor aflaţi în cău­tarea bucuriei interioare.

 

Ecouri medicale

“Orice boală este cauzată de un şoc emoţional care surprinde individul total nepregătit. Pentru  fiecare tip de şoc există o zonă  cerebrală specifică ce iniţiază programul de urgenţă. Dacă o persoană rămâne în această stare prea mult timp, urmările pot fi fatale”.

(Ryke Geerd Hamer, M.D.)

 

“Simptomele sunt în corpul, dar şi în mintea voastră întotdeauna, fie că ele au formă con­ştientă sau inconştientă. Mintea şi trupul nu sunt separate; ceea ce se întâmplă într-una se petrece şi în cealaltă”.

(Candace B. Pert , Ph.D.)

 

dumitriudaniela@gmail.com

×
Subiecte în articol: suflet