x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Poşta Redacţiei - Creaţie

Poşta Redacţiei - Creaţie

03 Sep 2008   •   00:00

“Ce părere aveţi despre afecţiunile mele? Am noduli tiroidieni, hipotiroidism cu simptome de hipertiroidism şi un fibrom uterin.”



“Ce părere aveţi despre afecţiunile mele? Am noduli tiroidieni, hipotiroidism cu simptome de hipertiroidism şi un fibrom uterin.”

A.H. Vă mulţumesc pentru cuvintele de apreciere. Tiroida este legată de exprimarea emoţională, verbală şi a creativităţii. Pentru că îmi spuneţi că aţi încercat să rămîneţi însărcinată şi nu aţi reuşit (ceea ce înseamnă un blocaj al creativităţii), acesta e încă un indiciu de dezechilibru tiroidian, energetic vorbind. Faptul că treceţi de la hipo la hipertiroidie arată şi o labilitate emoţională puternică, pentru că alternaţi între starea în care vă daţi bătută, vă resemnaţi şi înghiţiţi umilinţele fără speranţă şi aceea în care simţiţi furie împotriva celorlalţi pentru că vă sînt încălcate drepturile. Probabil, rădăcinile acestor emoţii se află în copilărie, în raporturile cu părinţii dvs. Trebuie să înţelegeţi însă că nu mediul exterior e cel care vă oferă această instabilitate, ci interiorul dvs., percepţia pe care o aveţi despre lume vă determină să vedeţi lucrurile şi oamenii într-un anume fel, distructiv (ca sănătate) pentru dvs. Nodulii apar în general cînd există resentimente. Disfuncţia tiroidiană din adolescenţă înseamnă că atunci s-a întîmplat ceva, un şoc emoţional care a determinat această afecţiune. Ar fi bine să investigaţi acest aspect cu ajutorul unui psihoterapeut, combinînd cu tratamentul floral Bach pentru curăţarea subconştientului. Legat de fibrom: uterul reprezintă a doua inimă energetică a femeii; toate resentimentele ei se strîng aici, mai ales cele legate de relaţiile cu ceilalţi (soţ, părinţi). Fibromul se formează atunci cînd creativitatea (din nou apare acest aspect în cazul dvs.) unei femei este blocată, adică tot ceea ce ea vrea să înceapă nu se finalizează. V-aş întreba dacă vi se întîmplă acest lucru în general, adică dacă începeţi ceva şi nu terminaţi şi treceţi la alt proiect şi tot aşa? Chiar dacă acest tipar e conştientizat sau nu, aveţi nevoie să exersaţi această deprindere, pentru că inclusiv sarcina pe care o doriţi nu se poate maturiza din această cauză, deşi bănuiesc că la mijloc sînt şi probleme relaţionale. Apoi, căutaţi să deveniţi mult mai creativă, fiindcă organismul şi sufletul dvs. tînjesc după aceasta: pictaţi, scrieţi într-un jurnal, înscrieţi-vă la un curs care să vă pună capacităţile artistice în valoare, gătiţi, învăţaţi să cîntaţi la un instrument etc., dar, atenţie, nu renunţaţi după primele şedinţe, pentru că aveţi nevoie de împlinire şi de a simţi satisfacţia maturizării viselor dvs. De asemenea, aveţi nevoie să rezolvaţi orice problemă neclarificată sau să încheiaţi orice relaţie conflictuală, nu neapărat în sensul de a vă separa de acea persoană, cît să o acceptaţi aşa cum e şi să o iertaţi ca să puteţi merge mai departe. Ca tratament alternativ vă recomand să căutaţi un acupunctor, un medic homeopat, un fitoterapeut şi un bioenergetician pentru a aborda pe toate căile dezechilibrele dvs. energetice.

×
Subiecte în articol: suflet