Şase mari lanţuri de restaurante fast-food din Marea Britanie au promis să facă schimbări pentru ca mâncarea pe care o oferă să fie mult mai sănătoasă. Food Standard Agengy le-a cerut să vândă mai multe fructe, legume şi salate, în detrimentul alimentelor prăjite.
Decizia a fost luată după ce, în urma unui studiu, s-a constatat că 20% din mâncarea britanicilor este reprezentată de grăsimi saturate, ceea ce duce la 200.000 de decese anual din cauza bolilor cardiovasculare. În urma acestei măsuri, se preconizează că numărul morţilor va scădea la 70.000. Totuşi, autorităţile britanice nu pot să legifereze astfel de măsuri, astfel încât se bazează pe faptul că patronii restaurantelor nominalizate vor lua măsuri "de ruşine". Cei şase "pionieri" şi-au luat angajamentul de a reduce sarea şi grăsimile. De asemenea, clienţii vor putea consuma sosuri, dressinguri mai sărace în grăsimi saturate, iar uleiul pentru prăjit va fi unul care nu va mai afecta sănătatea foarte mult. Meniul acestor şase restaurante va conţine mai multe preparate sănătoase şi naturale, iar vânzătorii vor fi educaţi să ofere informaţii legate de nutriţie. Speranţa autorităţilor britanice este că va funcţiona puterea exemplului şi vor adera şi alte restaurante la acest proiect. Oricum, în Marea Britanie firmele sunt încurajate să le asigure prânzul angajaţilor, astfel încât sunt puţini cei care preferă un hamburger. 1,6 milioane de oameni au masa asigurată.
Citește pe Antena3.ro