x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Protejeaza-ti articulatiile

Protejeaza-ti articulatiile

20 Apr 2006   •   00:00

Stai ore intregi pe scaun si de multe ori, cand incerci sa te ridici, iti dai seama ca nu te mai poti misca. Te simti anchilozat si cel mai mult iti doresti sa te trantesti in pat, crezand ca doar asa vei scapa de durerile de articulatii. O atitudine gresita, deoarece principala modalitate de a-ti mobiliza articulatiile este activitatea fizica.

Specialistul nostru Luiza Bucur va sugereaza un program de exercitii foarte usor de executat si care au ca scop principal dezmortirea articulatiilor. In plus, daca efectuati aceste exercitii sistematic, in cadrul inviorarii de dimineata veti fi feriti de pericolul fracturilor, frecvent intalnite mai ales in randul femeilor trecute de 50 de ani. Antrenamentul fizic, insotit de o alimentatie bogata in calciu si proteine (lapte, produse lactate, carne, peste) ajuta chiar la prevenirea osteoporozei.

Atunci cand efectuati seria de exercitii propuse de instructorul nostru trebuie sa tineti seama de cateva recomandari: incepeti programul de antrenament cu incalzire, care poate consta intr-o alergare usoara, si incheiati cu stretching. "Nu alergati fara incaltaminte speciala, pentru a va proteja gleznele, articulatiile genunchilor si coloana! Iar in cazul in care includeti in programul de exercitii si cateva miscari cu greutati, efectuati-le cu genunchii usor indoiti", atrage atentia Luiza Bucur, instructor de fitness in cadrul FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti.
Stand departat, bratele Stand departat, mainile pe solduri, Bratele ridicate, roteste trunchiul
lateral, executa cercuri din roteste bazinul intr-un sens si apoi intr-un sens si apoi in sens opus
ce in ce mai larg cu bratele in sens opus
inainte si apoi inapoi

Stand departat, mainile Atinge solul cu varful piciorului si apoi Stand departat, mainile pe genunchi,
pe solduri: roteste capul cu calcaiul. Repeta de 12-20 ori. roteste lent genunchii spre interior
lent si amplu intr-un sens si apoi spre exterior
si apoi in sens opus

×
Subiecte în articol: armonia trupului