x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Silueta de vis cu aquagimnastica!

Silueta de vis cu aquagimnastica!

30 Mar 2006   •   00:00

Strandurile si piscinele sunt aproape neincapatoare! Canicula ne indeamna din ce in ce mai des sa ne luam costumul de baie si sa ne indreptam pasii catre strand, sa ne racorim. Si daca tot alegeti sa va petreceti timpul liber la strand, noi va recomandam sa efectuati cateva exercitii fizice in apa.

Ele va destind si va tonifica musculatura. In plus, daca mergeti de doua-trei ori pe saptamana la strand, va ajuta chiar sa slabiti 2-3 kilograme. Bineinteles, cu asocierea unei diete in care sa predomine fructele si legumele. Rezultatele: talia se va subtia, coapsele vor fi bine definite, iar celulita se va reduce datorita hidromasajului, care actioneaza asupra tesutului adipos si care imbunatateste circulatia sangvina.

APA, PANA LA PIEPT


"Pentru a evita accidentele, apa trebuie sa ajunga pana la nivelul pieptului. Atentie! Asigurati-va intotdeauna, inainte de a intra in apa, ca temperatura este potrivita si obisnuiti-va treptat organismul cu apa. Nu incepeti brusc efectuarea miscarilor, ci faceti cateva exercitii de incalzire atat pe uscat, cat si in apa. Pentru ca exercitiile sa aiba rezultatele scontate, repetati fiecare miscare de 12-30 de ori, in cate 3 serii", va sfatuieste specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center, lector in cadrul Federatiei Romane Sportul pentru Toti.

AVANTAJE SI CONTRAINDICATII


Gimnastica in apa combina miscari din gimnastica, dans, inot, atletism, arte martiale, yoga. In plus, gimnastica in apa se poate practica de oricine, la orice varsta. "Aquagimnastica este o activitate fizica ideala pentru copii si batrani, care nu pot face efort fizic intens. Apa preia 70% din greutatea corporala, ceea ce face ca miscarile sa fie efectuate mult mai usor", spune Luiza Bucur. Dar persoanele care au leziuni cutanate, probleme dermatologice sunt sfatuite de specialistul nostru sa renunte la exercitiile in apa.

Cu mainile sprijinite pe marginea bazinului, forfecati energic picioarele bine intinse
Pe spate si cu mainile sprijinite de marginea bazinului, forfecati picioarele

Cu o mana sprijinita pe marginea bazinului, duceti piciorul inainte
Stand departat, bratele la nivelul umerilor, forfecati bratele energic

Cu mainile sprijinite pe marginea bazinului, duceti genunchii la piept si intindeti apoi picioarele
In picioare, cu o mana sprijinita pe marginea bazinului, ridicati simultan mana si piciorul drept

Atingeti genunchiul stang cu cotul
Duceti genunchiul la piept si mentineti pozitia timp de 20 de secunde

×
Subiecte în articol: armonia trupului