x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Studiile arată că acest obicei legat de smartphone-uri poate încheia o relaţie

Studiile arată că acest obicei legat de smartphone-uri poate încheia o relaţie

24 Ian 2017   •   19:40
Studiile arată că acest obicei legat de smartphone-uri poate încheia o relaţie

Ştim cu toţii beneficiile tehnologiei şi ce rol important are în stabilirea relaţiilor actuale. De la aplicaţii precum Tinder, la primele mesaje şi la menţinerea relaţiei la distanţă, putem spune că suntem pierduţi fără telefonul nostru, care a devenit o prelungire a corpului, conform internauţilor.

Conform unor cercetări recente, dacă nu vrei să ai de-a face cu efectele unei despărţiri, ar fi bine să o laşi mai moale cu telefonul. Un studiu demarat de Universitatea Baylor a interogat două grupuri separate în rândul a 500 de adulţi din Statele Unite pentru a analiza efectele telefonului în relaţia de cuplu.

Aproape jumătate dintre cupluri (46%) au spus că au simţit că telefonul este prioritar sentimentelor lor, în timp ce aproape 23% au fost de părere că acesta a dus la certuri grave între parteneri. Cuplurile care au simţit că partenerul lor este dependent de telefon au spus că nu mai sunt fericiţi în această relaţie şi cred că tehnologia este unul dintre principalele motive de ceartă dintre parteneri.

Într-un articol publicat în jurnalul „Computers in Human Behaviour”, cercetătorii au notat, de asemenea, că cei care au parte de certuri tot mai dese, au niveluri crescute ale depresiei.

Ce trebuie să faci pentru ca telefonul să nu îţi ruineze relaţia?

Potrivit her.ie, autorii studiului sugerează ca telefoanele să nu fie prezente atunci când sunteţi la o întâlnire şi să îl lăsaţi în afara dormitorului cel puţin o jumătate de oră înainte de a avea parte de momente intime. „Nu te tenta singur. Opreşte notificările. Nicio alertă, nicio tentaţie”, adaugă aceştia. 

Recomandat este să opreşti internetul de tot şi să îl pui în geantă sau în ghiozdan, dacă ţii cu adevărat la cineva.


Citeşte şi:

Galerie Foto ATENTIE! Cum sa reduci HIPERTENSIUNEA arteriala in 5 minute fara medicamente!

 

Acesta este ceaiul care ajută la scăderea tensiunii arteriale

 

Boala cronică pe care românii nu prea știu dacă o au

 

Sfatul Medicului: Care este cea mai bună poziție de dormit pentru bebeluși?

 

 

 

×
Subiecte în articol: smartphone relaţii despartire dependenta