Se simţea împlinită. Dragostea şi grija soţului ei, chipurile vesele ale celor doi copii erau suficiente pentru ea. Îi dădeau putere de muncă, putere să spere şi să zâmbească, chiar şi atunci când momentele grele îi dădeau târcoale. Viaţa nu i-a fost mereu uşoară. L-a cunoscut pe Vasile Rădoi, cel care avea să-i fie soţ, şi de atunci şi-a spus că viaţa ei nu are să intre decât pe un făgaş bun. A plecat din comuna Balaci, judeţul Teleorman, şi a ajuns în Bucureşti, cu dorinţa de a le oferi celor doi copii ai lor, Nicuşor-Ovidiu, de 11 ani, şi Ana-Maria, de 9 ani, şansa de a învăţa şi de a preţui calitatea unei vieţi trăite în bunăstare şi în armonie.
Dumnezeu însă a hotărât să le încerce credinţa şi dragostea. Cu numai o lună înainte de Crăciun, Drina Rădoi a simţit cum durerile de cap nu o slăbesc, cum ameţelile o fac să se simtă slăbită şi fără vlagă. Ba mai mult, mâna stângă începuse să-i amorţească, un pic şi piciorul, ca în cele din urmă să observe că nu mai vede bine cu ochiul drept. A continuat aşa săptămâni bune. Mergea la lucru fără să pregete, o săptămână dimineaţa, una noaptea. „Pe 25 noiembrie, cum a ajuns la lucru, cum a căzut cu capul pe birou. De 15 ani lucrează ca operator la Plevnei SA, dar niciodată nu i s-a întâmplat aşa ceva.
Colegii au dus-o de urgenţă la Spitalul Militar. Toţi am crezut la început că de vină este oboseala acumulată. Medicii însă, după ce i-au făcut un set de analize, RMN-ul, ne-au dat verdictul care ne chinuie de atunci: cavernom de trunchi cerebral”, povesteşte soţul femeii, Vasile Rădoi. Cavarnimul, altfel spus un ghem de vase de sânge aflate între creierul mare şi creierul mic, oricând poate determina apariţia unei hemoragii fatale. Trei săptămâni a stat femeia la Terapie Intensivă. Făcuse pareză pe partea stângă. „Nu putea să vorbească, nu putea să meargă. Era inertă, stătea în pat, nemişcată”, îşi aminteşte bărbatul clipele în care o vedea pe cea care niciodată nu avea stare, care era mereu activă, muncea de dimineaţă până seara, avea grijă de casă, de copii, de serviciu.
Într-o fracţiune de secundă, tot echilibrul la care lucraseră ani în şir se frânsese ca un băţ de chibrit. „Am început să mă interesez peste tot, pe la oameni care suferiseră de această boală şi de care reuşiseră să scape, am fost pe la diverşi medici. Peste tot am auzit aceeaşi recomandarea de a merge cu soţia în străinătate. M-am întâlnit şi cu domnul doctor Helmut, care până nu demult a lucrat la o clinică din Zürich, în Elveţia, iar acum a ajuns la Hanovra, în Germania. A operat foarte multe cazuri de cavernom. Cu succes. Ne aşteaptă şi pe noi în Germania. Din păcate însă, fiind o clinică particulară, nu colaborează cu Casa de Asigurari de Sănătate de la noi, aşa că ne este destul de greu să facem rost de bani. Întreaga operaţie costă 50.000 de euro. O sumă imensă pe lângă veniturile noastre mici, de bugetari”, explică bărbatul situaţia în care se află.
„Nu m-am gândit niciodată la moarte, pentru că simt că mai am multe de făcut pe pământ. În primul rând să-mi cresc îngeraşii, care au nevoie de afecţiunea şi de sprijinul meu. Nu vreau şi nu pot să accept că această boală mă va răpi de lângă cei dragi, de lângă familie şi de lângă prieteni. Voi lupta să înving această boală, dar ca să reuşesc am nevoie de ajutorul şi de sprijinul dumneavoastră. Doctorii de la spital au ajuns la concluzia că intervenţia chirurgicală de evacuare a hematomului mezencefalic şi de exereză în totalitate a cavernomului sunt singura şansă de supravieţuire”. Sunt cuvintele Drinei, scrise pe o pagină virtuală. Acum, femeia a ajuns acasă, după zeci de zile petrecute printre medici, asistente, analize, injecţii şi perfuzii.
De Sărbători, soţul şi copiii au vrut să fie lângă ei, acasă, şi au înconjurat-o cu toată dragostea lor. Femeia însă abia dacă se ţine pe picioare. Ameţeşte, mâna şi piciorul stâng şi le simte în permanenţă amorţite, vede înceţoşat. Gândurile însă i se îndreaptă către Dumnezeu şi către oamenii cu suflet larg care o pot ajuta să strângă suma necesară intervenţiei chirurgicale.
Să dăruim pentru a salva viaţa unui om!
Familia Rădoi a reuşit să strângă până acum, datorită rudelor, 20.000 de euro. Mai are nevoie de 30.000 de euro pentru a nu mai anula încă o dată, aşa cum s-a întâmplat, la sfârşitul lunii decembrie, operaţia. Medicii de la clinica din Hanovra au reprogramat intervenţia chirurgicală la începutul acestei luni. Pentru cei care vor să o ajute pe femeia de 42 de ani să se facă bine, pe numele ei, Drina Rădoi, la BCR Bucureşti, s-au deschis următoarele conturi:
- în lei: RO53RNCB0077080642230002
- în euro: RO26RNCB0077080642230003
Pentru mai multe detalii, familia Rădoi poate fi contactată la numărul de telefon: 0745.178.852.