x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Test pentru condiţia fizică

Test pentru condiţia fizică

04 Sep 2007   •   00:00

V-aţi decis in sfărşit să renunţaţi la viaţa sedentară de pănă acum şi să vă faceţi abonament la o sală de fitness? Impreună cu specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center, vă arătăm care sunt paşii pe care trebuie să ii urmaţi.

V-aţi decis in sfărşit să renunţaţi la viaţa sedentară de pănă acum şi să vă faceţi abonament la o sală de fitness? Impreună cu specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center, vă arătăm care sunt paşii pe care trebuie să ii urmaţi. In primul rănd, pentru a vă asigura că nu vă puneţi in pericol sănătatea, vi se recomandă să obţineţi avizul medicului, conform căruia sunteţi apt pentru efort fizic. Urmează etapa a doua, cea in care completaţi fişa de inscriere pentru un anumit tip de antrenament la sala de fitness. Vi se va cere să precizaţi pe această fişă, in afară de datele personale, antecedentele medicale, istoria medicală a familiei. După ce au fost indepliniţi primii doi paşi, veţi intra in sala de fitness, unde vă va fi măsurată condiţia fizică şi vă vor fi testate calităţile fizice.

Instructorul de fitness Luiza Bucur (www.luiza-bucur.ro) precizează că acest test pentru condiţia fizică este absolut necesar pentru a putea pune la punct antrenamentul ulterior, mai ales pentru persoanele care nu au mai făcut mişcare de foarte mult timp. Exerciţiile vizează testarea forţei, rezistenţei, vitezei, mobilităţii, coordonării şi echilibrului. Numărul de repetări impus variază in funcţie de fiecare persoană in parte.

×
Subiecte în articol: armonia trupului