x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Yoga calmează durerile de spate

Yoga calmează durerile de spate

26 Iun 2007   •   00:00

Yoga alungă durerile de spate, te ajută să slăbeşti, imbunătăţeşte respiraţia prin mărirea capacităţii pulmonare, ne menţine tineri pănă la adănci bătrăneţi. Sunt doar căteva dintre miturile asociate cu diversele exerciţii incluse in practica yoga. Dintre acestea, unul este cu siguranţă adevărat: yoga reduce durerile care apar in partea de jos a spatelui in urma poziţiei incorecte la calculator.

Yoga alungă durerile de spate, te ajută să slăbeşti, imbunătăţeşte respiraţia prin mărirea capacităţii pulmonare, ne menţine tineri pănă la adănci bătrăneţi. Sunt doar căteva dintre miturile asociate cu diversele exerciţii incluse in practica yoga. Dintre acestea, unul este cu siguranţă adevărat: yoga reduce durerile care apar in partea de jos a spatelui in urma poziţiei incorecte la calculator. O serie de studii efectuate de-a lungul timpului au demonstrat că yoga este mai eficientă in calmarea durerilor de spate decăt exerciţiile tradiţionale.

Te menţine in formă

Chiar dacă pare de necrezut, deoarece posturile yoga se caracterizează mai mult prin menţinerea unei singure poziţii decăt prin mişcări rapide, yoga te ajută să scapi de cele căteva kilograme in plus şi tonifiază musculatura. Insă nu este vorba despre poziţiile arhicunoscute: lotus, cobra şi altele, ci despre "power yoga", o formă mai alertă a acestei practici. O femeie de 68 kg care face un antrenament de o oră de power yoga arde aproximativ 460 de calorii, in comparaţie cu 170 de calorii arse in timpul unui program tradiţional de yoga. Această calitate face ca power yoga să fie favorita vedetelor de la Hollywood, cum ar fi de exemplu jucătoarea de tenis Serena Williams. Specialistul nostru, instructorul de fitness Luiza Bucur, de la FC Naţional Fitness Center (www.luiza-bucur.ro), vă arată cum se efectuează corect căteva posturi de yoga, care vă vor ajuta să vă trataţi spatele inţepenit, să vă dezmorţiţi picioarele, să vă imbunătăţiţi echilibrul, să vă tonifiaţi musculatura picioarelor, cea abdominală şi fesieră. In plus, după o oră de yoga vă veţi simţi mai relaxaţi, aceste exerciţii ajutăndu-vă să ieşiţi din starea de deprimare.

×
Subiecte în articol: yoga armonia trupului