x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Vaccinarea nu cauzează autism, susţine preşedintele Fundaţiei UCOS

Vaccinarea nu cauzează autism, susţine preşedintele Fundaţiei UCOS

25 Oct 2017   •   14:00
Vaccinarea nu cauzează autism, susţine preşedintele Fundaţiei UCOS

Preşedinta Fundaţiei UCOS - "Un copil. O speranţă" din municipiul Sibiu, Elena Miruna Tudorache, spune că vaccinarea nu cauzează autism şi că niciunul din copiii autişti trataţi din 1998 până acum, de terapeuţii fundaţiei, nu au avut această boală din cauza vaccinurilor. 

Întrebată dacă vaccinarea cauzează autism, Elena Miruna Tudorache a declarat: "Eu personal nu cred. Cunosc multă lume care crede în acest lucru. O parte din copiii care vin la fundaţie sunt nevaccinaţi, restul sunt vaccinaţi. (...) Personal, mi-am vaccinat copilul. Eu m-am vaccinat când a trebuit. Eu cred în puterea de a eradica anumite boli prin vaccinare". 

Din 1998, de când a luat fiinţă fundaţia şi până acum, niciun document medical al vreunui copil cu autism care a ajuns la tratament la UCOS nu a arătat că vreun vaccin a provocat această boală. 

"Niciodată (nu am văzut un document medical al vreunui copil autist care să se fi îmbolnăvit cu autism din cauza vreunui vaccin - n.r.). Şi am o experienţă de lucru cu copilul de vârstă mică, de aproape 40 de ani şi din 1998 sunt la UCOS", a arătat Elena Miruna Tudorache. 

În prezent, la UCOS Sibiu sunt trataţi 47 de copii din judeţul Sibiu şi judeţele limitrofe, iar pe lista de aşteptare mai sunt alţi 21 cu autism. Din luna septembrie, 14 copii cu autism care au beneficiat de terapii la UCOS, continuă tratamentele acasă sau în alte centre din ţară. 

Preşedinta fundaţiei UCOS spune că "creşte numărul copiilor cu autism", dar "este foarte complicat să spui exact câţi copii cu autism sunt acum, pentru că în România nu există o statistică. (...) 189 de copii cu autism sunt înregistraţi judeţul Sibiu". 

Elena Miruna Tudorache susţine că fundaţia de la Sibiu este singura unde se fac toate formele de terapie de la noi din ţară, într-un singur loc, pentru copiii cu autism. 

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat miercuri la Parlament că deja se pregătesc normele de aplicare la Legea vaccinării. El a precizat că Legea vaccinării nu se referă la obligativitate, ci la sănătatea copiilor. 

Preşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor, Florin Buicu, este de părere că Legea vaccinării, adoptată deja de Senat la începutul săptămânii, ar putea intra în vigoare chiar din acest an. AGERPRES

×