x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Modă SF. Banca digitală a ajuns și la noi

Modă SF. Banca digitală a ajuns și la noi

de Daniela Ivan    |    28 Ian 2016   •   20:58
Modă SF. Banca digitală a ajuns și la noi
Sursa foto: Adrian Manolache

Sucursalele bancare încep să semene cu scenele din filmele SF, iar noul concept, la modă în Europa, este banca digitală. BCR a deschis ieri, la Bucureşti, prima unitate digitală din România care-şi propune să asigure servicii complete de tranzacţii bancare 24/24, dar şi consilierea clienţilor.

Nu vor fi angajaţi în trei schimburi, ci un video consilier care este disponibil printr-o sesiune video live, care permite într-un mod interactiv transmiterea de informaţii şi simulări de calcul, pentru toate tipurile de credite sau de depozite, direct pe ecranul din faţa clientului.

Tot în acest spaţiu există mai multe automate bancare care permit la orice oră din zi sau noapte plata facturilor, schimburi valutare în lei, euro sau dolari, încărcarea cartelelor de telefoane mobile, tranzacţii bancare întrte conturi, adică tot ce se poate face ziua la ghişeul unei bănci.

„Încercăm să creăm acest concept de ecosistem digital. Vom dezvolta acest tip de experienţă în cel puţin 10 agenţii în 2016 şi vom investi 10 milioane de euro pentru aceste tehnologii”, a declarat Dana Demetrian, vicepreşedinte Retail& Private Banking BCR.
 

×