x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Bursa a ieşit în stradă să atragă investitori

Bursa a ieşit în stradă să atragă investitori

de Daniela Ivan    |    07 Oct 2015   •   11:30
Bursa a ieşit în stradă să atragă investitori

Case de brokeraj, administratori de fonduri, asigurători de viaţă, fonduri de pensii şi companii listate la Bursă au venit în inima Bucureştiului pentru a culturaliza financiar românii care trec pe aici.

Târgul de bani organizat de Bursă împreună cu 28 de instituţii financiare se desfăşoară între 6-7 octombrie, în Piaţa Universităţii, care devine astfel pentru două zile centrul de acces la informaţii cu privire la economisire şi investiţii, administrarea banilor, pieţe de capital, precum şi un spectru de servicii financiare disponibile persoanelor fizice.

„Cred că este esenţial să economisim mai mult decât până acum. Studiile demografice arată că vor fi din ce în ce mai mulţi oameni în vârstă, din ce în ce mai puţini tineri care să le plătească pensiile, adică vom avea nevoie de bani”, spune Lucian Anghel, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti. Depozitarul Central oferă gratuit un extras de cont cu acţiunile pe care le are fiecare român, acţiuni de care mulţi au uitat. „Sunt milioane de români acţionari la Bursă prin Programul de privatizare în masă. Este o oportunitate pentru români să afle ce acţiuni mai au. Este vorba de dezvăluirea unei moşteniri uitate”, spune Lucian Anghel.
 

×