x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film "Nunta perfectă”, un spectacol în care şi costumele joacă un rol

"Nunta perfectă”, un spectacol în care şi costumele joacă un rol

de Maria Coman    |    16 Mai 2015   •   14:31
"Nunta perfectă”, un spectacol în care şi costumele joacă un rol

Săptămâna aceasta a avut premiera un spectacol de teatru produs de o companie inde¬pendentă. Este vorba despre „Nunta perfectă”, o comedie care adună multe nume ale showbiz-ului actual.

În rolurile principale joacă Adela Popescu, Cătălina Grama (Jojo), Adina Galupa, Alina Chivulescu, Laura Cosoi şi un singur bărbat, Dan Rădulescu. Spectacolul va avea patru reprezentaţii în luna iunie, prima chiar pe 1, la Teatrul Elisabeta. E un spectacol cu un text spumos ca o şampanie, palpitant ca un film poliţist, emoţionant ca o poezie şi inteligent. Foarte importante sunt costumele, care sunt elaborate, sugestive, o adevărată explozie de culori. Fiecare costum spune o poveste ce o completează pe cea a personajului care-l poartă. Iată ce are de spus Adela Popescu despre spectacol, personaje şi felul în care cinci femei colaborează cu un regizor bărbat.

Î: De ce ar trebui să vină spectatorii la „Nunta perfectă”?
R: Pentru că este o comedie care le va face seara mai frumoasă, dar vor fi puşi faţă în faţă şi cu o oglindă a lor – fiecare femeie din acest spectacol reprezintă o tipologie, o oglindă a realităţii din lumea noastră. Fiecare spectatoare probabil că s-a regăsit la un moment dat în viaţă într-una dintre situ¬aţiile prezentate în spectacol. Şi ar mai trebui să meargă pentru că vor vedea cele mai frumoase costume din câte există în acest moment la orice alt spectacol.

Î: Ce-ţi place cel mai mult la Narcisa, personajul pe care îl interpretezi?
R: Îmi place că are puterea să fie superioară, nearătând asta, şi pentru că este, de fapt, vocea spectatorului. Întreabă ce ar întreba oricine din public. Şi mai apreciez faptul că, deși, e un personaj discret, se va demonstra treptat importanţa uriaşă pe care o are de fapt în acţiune. Nu-mi place însă că parti¬cipă la nuntă, pentru că este certată cu mireasa şi n-ar trebui să se afle acolo.

Î: Costumul e un spectacol în sine, cum te simţi în el?
R: E adevărat, costumul chiar este un spectacol în sine. Deşi este foarte elaborat, e foarte bine croit. Fiind destul de voluminos, mă aşteptam să fie rigid, dar nici pe departe. Mă simt foarte bine în el. Cel mai important este că prin costumele astea Tracy (mireasa - n.n.) îşi spune părerea despre noi, domnişoarele de onoare.

Î: Cum a fost atmosfera la repetiţii?
R: Este greu de imaginat ce se întâmplă când cinci femei se strâng laolaltă, iar regizorul este singurul barbat! Dar fiecare repetiţie mi-a făcut dimineţile mai frumoase.
 

×
Subiecte în articol: nunta perfecta Maria Coman premieera teatru