x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Echipa penală Băsescu

Echipa penală Băsescu

de Dan Constantin    |    23 Apr 2015   •   13:23

Este mai vinovată jumătatea arestată a echipei lui Băsescu decât cealaltă jumătate care a rămas pe posturi?

Tartorul-manager se indig­nează până la icter negru că oamenii lui dragi sunt trimişi la zdup chiar de cei pe care i-a ales să-i facă oameni. Adică le bate obrazul atât maioraşului care a venit mascat din Irak şi a ieşit la lumină cu stele pe umăr, baschetbalistei de Sibiu, cât şi fetei vesele de pe faleza Galaţiu­­lui, ajunsă, pe mâna lui, în fruntea bucatelor magistraturii. Meritocraţia se duce în bălării dacă se apucă Băsescu să scoată adevăratele mape profesionale ale echipei.
Bica, Udrea, Giumbix au fost popriţi în arest prin câinoşenia şi din răzbunarea lui Coldea, Kovesi, Stanciu - sintetizează Băsescu situaţia din interiorul echipei destrămate. Înţelegem că Parchetul specializat în stârpirea mafioţilor, Agenţia de Integritate şi un candidat teleghidat spre Cotroceni s-au aflat în luptă cu SRI, DNA şi cu înalta instanţă a ţării.

Tabloul ne este livrat chiar de creatorul sistemului, care, iată, fără el, a derapat, până la a-şi devora chiar campionii afirmaţi în reforma statului. De fapt, Băsescu T., cu boii scăpaţi, se autodenunţă ca dictator şi şef al acţiunii preme­ditate de sufocare a brumei de democraţie livrate ca o iluzie naivilor.

Cunoscându-l pe Băsescu şi înainte de ’89, nu aveam speranţe că regimul ţepelor din Piaţa Victoriei va face România mai curată. Am înţeles repede că lupta anticorupţie este o perdea de fum menită să mascheze manevrele pentru transformarea Constituţiei într-o glumă. Puteam scăpa de ciumă în 2007 sau la repetarea Referen­dumului de suspendare, în 2012. Echipa i-a fost complice în atacul sistematic împotriva democraţiei, importante instituţii au lucrat pentru a pune în funcţiune un mecanism de drenare a banilor publici către trupa lui Băsescu. Udrea, Bica, Giumbix reprezintă doar o parte a sistemului, cea lucrativă. Ministerul Dezvoltării gestiona 3 miliarde de euro, ANRP a „livrat” despăgubiri de 2 miliarde, iar maimuţoiul de la ANI filtra „cadrele” regimului. Partea rămasă în libertate a echipei lui Băsescu vrea să pozeze în zona sănătoasă a sistemului. Este însă la fel de putredă. Cine a acoperit ani de zile „Gala Bute”? Cu cine tranzacţionau Băseştii libertatea lui Bercea Mondial? Unde se blocau filajele şi se tocau înregistrările compromiţătoare pentru echipă? Ne întrebăm de ce din echipa penală Băsescu trei sunt arestaţi şi trei nu?

×