x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noile procesoare Intel vor funcţiona doar pe sisteme de operare agreate

Noile procesoare Intel vor funcţiona doar pe sisteme de operare agreate

17 Mar 2014   •   22:43
Noile procesoare Intel vor funcţiona doar pe sisteme de operare agreate

Procesoarele produse de INTEL, începând chiar cu generaţia ce va intra pe piaţă în cursul acestui an - Merrifield, vor avea o nouă funcţionalitate ce va permite blocarea funcţionării pentru anumite sisteme de operare sau chiar şi pentru versiuni diferite ale aceluiaşi sistem de operare.

Tehnologia s-a născut în zona telefoniei mobile, unde deja anumite tipuri de procesoare Intel nu acceptă modificări ale sistemului de operare, considerând această operaţie drept un risc major pentru funcţionarea dispozitivului.

Anunţul a fost făcut public la CEBIT 2014 de Frank Kuypers, manager la INTEL corp, care a precizat că noua funcţionalitate are un potenţial ridicat de abuz asupra consumatorului final, acestuia fiindu-i imposibil să instaleze un alt sistem de operare decât cel pe care la instalat la cumpărarea calculatorului, chiar dacă e vorba de unul fără licenţă. Tehnologia oferă de asemenea producătorilor şi distribuitorilor de telefoane inteligente sau tablete posibilitatea blocărea funcţionării dispozitivului doar pentru anumite reţele de telefonie mobilă.
Scenariul negativ poate merge şi mai departe, noua funcţionalitate permiţând de asemenea blocarea funcţionării oricărui program sau aplicaţii considerate nepotrivite.
Producătorii nu s-au hotărât dacă vor ascunde noua funcţionalitate sau dacă dezvoltatorilor le va fi oferit un SDK.

×
Subiecte în articol: intel