x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Concluzie-șoc a istoricilor americani: Holocaustul, de trei ori mai mare decât s-a crezut!

Concluzie-șoc a istoricilor americani: Holocaustul, de trei ori mai mare decât s-a crezut!

de Robert Veress    |    04 Mar 2013   •   13:11
Concluzie-șoc a istoricilor americani: Holocaustul, de trei ori mai mare decât s-a crezut!
UPDATE 14:10 Institutul Holocaustului din București nu a furnizat date Muzeului Holocaustului
La întrebarea Jurnalului Național dacă au fost descoperite, în România, lagare (sau alte situri de exterminare) despre care nu existau informatii, pana acum și dacă Institutul Holocaustului din București a colaborat cu Muzeul Holocaustului la acest studiu, am primit următorul răspuns:
„Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel"  nu a transmis nicio informație în lșegătură cu acest caz Muzeului Holocaustului de la Washington care are o arhivă documentară foarte bogată pe problematica Holocaustului din România.
De altfel, Institutul "Elie Wiesel", la infiintare a primit copii de pe documentele originale din arhivele instituiilor publice din România de la Muzeul  Holocaustului de la Washington”.


După treisprezece ani de studii asidue, istoricii de la Muzeul Holocaustului din Washington au conchis că dimensiunea pogromului nazist împotriva evreilor a fost mult subestimată. Conform studiului prezentat de The Telegraph, în decursul celui de-al Doilea Război Mondial au fost exterminați „între 15 și 20 de milioane” de evrei, in Europa.
Conform estimărilor prezentate în cărțile de istorie, Holocaustul a luat viețile a circa șase milioane de evrei. După unii istorici, cifra reală ar fi chiar mai mică – patru milioane.
Autorii noului studiu au pus cap la cap cifre obținute din documente cunoscute, dar și multe neanalizate până în prezent. „Am obținut cifre șocante chiar și în cazul lagărelor de exterminare care au fost bine cercetate în trecut. Și multe nu au fost bine cercetate”, a declarat Geoffrey Megargee, conducătorul studiului, pentru The Independent.
Conform studiului, au existat peste 42 de mii de ghetouri și lagăre de exterminare și de muncă forțată în Europa – dublul estimărilor de până acum. În „sanatoriile” pentru evrei, femeile gravide erau forțate să avorteze indiferent de stadiul sarcinii sau pruncii erau uciși imediat după naștere. Studiul ar fi descoperit lagăre de exterminare sau locații utilizate frecvent pentru asasinate în masă în țări precum Franța sau România, guvernate de regimuri-marionetă ale naziștilor, în timpul conflagrației.

×