x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un bărbat protestează pe Basilica Sf. Petru din Vatican: Destulă Europă. Destule multinaţionale

Un bărbat protestează pe Basilica Sf. Petru din Vatican: Destulă Europă. Destule multinaţionale

03 Oct 2012   •   15:04
Un bărbat protestează pe Basilica Sf. Petru din Vatican: Destulă Europă. Destule multinaţionale
Sursa foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Un bărbat s-a urcat miercuri pe Basilica Sf. Petru din Vatican pentru a protesta faţă de măsurile UE care penalizează afacerile mici, informează BBC.

Bărbatul stă pe pervazul uneia dintre ferestrele catedralei şi are un banner agăţat de el pe care scrie: "Ajutor! Destul Monti. Destulă Europă. Destule multinaţionale".

Marcello Di Finizio este proprietarul unui bar pe plajă şi a mai făcut un protest similar în luna iulie împotriva directivei UE care presupunea vânzarea la licitație a unor părți din faleză. El închiriază umbrele și șezlonguri pentru plajă.

Pompierii au ajuns la Basilica Sf. Petru şi au pus saltele și plase de siguranță în jurul cupolei, iar Papa Benedict XVI a susţinut o slujbă miercuri dimineaţa în timpul protestului lui Marcello Di Finizio.

Potrivit unui prieten al bărbatului, protestatarul este furios pentru că directiva UE, susţinută de Guvernul italian, va schimba regulile de participare la licitația pentru vânzarea unor spații de pe faleza Italiei. Marcello crede că această măsură va favoriza multinaționalele.

În august operatorii de plajă au protestat faţă de această măsură, iar operatorii din turism spun că directiva UE ameninţă locurile de muncă pentru 600.000 de angajaţi.

Directiva europeană va intra în vigoare în Italia în 2016.

×