x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe FENOMEN ÎNSPĂIMÂNTĂTOR într-un cimitir din Columbia. Ce se întâmplă cu morţii în sicrie. Localnicii sunt ULUIŢI

FENOMEN ÎNSPĂIMÂNTĂTOR într-un cimitir din Columbia. Ce se întâmplă cu morţii în sicrie. Localnicii sunt ULUIŢI

21 Mar 2015   •   15:29
FENOMEN ÎNSPĂIMÂNTĂTOR într-un cimitir din Columbia. Ce se întâmplă cu morţii în sicrie. Localnicii sunt ULUIŢI

Prudencia Acosta este una dintre marile atracţii ale oraşului columbian San Bernardo. Îmbrăcată într-o rochie închisă la culoare şi ţinând în mâini o garoafă roşie, Prudencia stă rezemată de un perete pentru a primi vizitatorii curioşi. Prudencia a murit în urmă cu peste 10 ani. Ea este unul dintre "morţii vii" din Sanbernardo, cadavre care s-au mumificat în mod natural în propriile sicrie, sfidând procesul normal de descompunere. Fenomenul, observat pentru prima dată de groparul Eduardo Cifuentes, în urma cu 15 ani, atrage mii de curioşi în fiecare an.

VEZI VIDEO
 
Oamenii de ştiinţă nu au nici cea mai mică idee de ce se întâmpla acest lucru, însă localnicii susţin că motivul este faptul că orasul dispune de o rezervă de apă extrem de pură şi de alimente care nu conţin aditivi chimici.

Alţii sunt de părere că de vină ar fi două fructe bizare, mâncate de localnici: guatila şi balu. Mumiile vor fi amplasate într-un muzeu, urmând să constituie o atracţie turistică pentru oraşul San Bernardo, care numără o populaţie de doar 17.000 de persoane.


×