x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary Clinton: Prin afirmaţiile sale, Donald Trump "ameninţă democraţia noastră"

Hillary Clinton: Prin afirmaţiile sale, Donald Trump "ameninţă democraţia noastră"

22 Oct 2016   •   09:30
Hillary Clinton: Prin afirmaţiile sale, Donald Trump "ameninţă democraţia noastră"

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, l-a acuzat vineri pe adversarul său republican, Donald Trump, că "ameninţă" democraţia americană lăsând să planeze îndoiala asupra validităţii alegerilor prezidenţiale viitoare, transmite AFP.

"Donald Trump a refuzat să spună că va respecta rezultatul acestor alegeri. Făcând asta, el ameninţă democraţia noastră", a declarat fostul secretar de stat în cursul unui miting electoral la Cleveland, în Ohio, unul din statele cheie ale alegerilor de la 8 noiembrie care îl vor desemna pe succesorul lui Barack Obama.

Împreună trebuie să sprijinim democraţia americană", a mai afirmat candidata la succesiunea lui Barack Obama.

"Are loc ceva cu adevărat fantastic în acest moment. Oamenii se adună (...) pentru a respinge ura şi diviziunile, a adăugat ea, postându-se drept o figură unificatoare şi afişându-şi dorinţa de a fi preşedintele "tuturor americanilor".

Potrivit ultimului sondaj Suffolk University, cei doi candidaţi sunt la egalitate perfectă (45/45) în acest stat industrial unde republicanul s-a aflat constat în frunte în ultimele luni.

Barack Obama s-a impus în Ohio în 2008, dar şi în 2012.

Acest stat în mod tradiţional foarte disputat va oferi celui care se va situa pe primul loc 18 mari electori din totalul de 270 necesari pentru a fi ales.

Referitor la cel de-a treia dezbatere televizată împreună cu Donald Trump, organizată la mijlocul săptămânii la Las Vegas, Hillary Clinton a afirmat cu ironie: în total, "am petrecut patru ore şi jumătate pe scenă alături de Donald Trump, dovedind încă o dată că am rezistenţa necesară pentru a fi preşedinte". www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: hillary clinton