x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Hillary lovește în Donald prin România

Hillary lovește în Donald prin România

21 Oct 2016   •   10:19
Hillary lovește în Donald prin România
Sursa foto: John Locher/AP

Candidaţii la preşedinţia Statelor Unite, Hillary Clinton şi Donald Trump, s-au întâlnit, miercuri seara, pentru cea de-a treia și ultima dezbatere directă, înaintea alegerilor care vor avea loc pe 8 noiembrie.  Ca și în confruntările precedente, cei doi au utilizat o serie de invective și declarații dure.

Referindu-se la controversatul subiect al avorturilor, candidata democraților a declarat că noua administrație de la Washington nu ar trebui să oblige femeile nici să facă copii, așa cum s-a întâmplat în trecut în România, nici să avorteze, așa cum s-a întâmplat în China. „Avortul este una dintre cele mai grele decizii pe care orice femeie le poate lua, iar guvernul nu ar trebui să ia aceste decizii în locul lor. Am călătorit în țări în care Guvernul fie obliga femeile să facă avort, așa cum se întâmpla în China, fie interzicea avorturile, așa cum se întâmpla în România. Guvernul nu ar trebui să aibă nicio implicare în deciziile pe care femeile şi familiile lor le iau'', a spus Hillary Clinton, citată de Reuters. Donald Trump precizase în numeroase rânduri că femeile care fac avort ar trebui pedepsite. Unul dintre cele mai controversate momente ale dezbaterii l-a constituit refuzul miliardarului american de a spune dacă va accepta rezultatul alegerilor, în cazul în care va pierde. El a rupt, astfel, într-o manieră spectaculoasă, o tradiție democratică americană  în acest sens.

Clinton câștigă și ultima luptă

Candidata democrată la Casa Albă a câștigat ultima dezbatere cu rivalul său republican, Donald Trump, cu o diferență de 13 puncte procentuale (52% față de 39%), arată un sondaj prezentat de CNN și preluat, ieri, de EFE. Clinton câștigase și primele două confruntări, însă la o diferență mai mare.

 

Clinton și-a acuzat rivalul că este o marionetă a președintelui Putin, acuzat de oficiali americani din domeniul informațiilor că se amestecă în procesul electoral din SUA.

Hillary Clinton și Donald Trump au oferit o nouă reprezentație lipsită de conținut

×