x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele turc protestează pe Twitter faţă de blocarea reţelei sociale

Preşedintele turc protestează pe Twitter faţă de blocarea reţelei sociale

21 Mar 2014   •   12:55
Preşedintele turc protestează pe Twitter faţă de blocarea reţelei sociale

Preşedintele turc Abdullah Gul a denunţat, vineri, pe contul său de Twitter blocarea, joi seara, a reţelei sociale de către guvernul condus de premierul Recep Tayyip Erdogan, cu opt zile înaintea alegerilor municipale, informează France Presse.

"Nu putem aproba blocarea totală a reţelelor sociale. Sper că această situaţie nu va dura mult timp", a scris şeful statului. "Aşa cum am spus în mod repetat, este de fapt imposibil de a bloca complet accesul tehnic la platforme sociale, cum ar fi Twitter", a reiterat Gul , subliniind că doar unele site-uri direct vizate de justiţie ar putea face obiectul închiderii.

Această interdicţie constituie răspunsul guvernului islamic-conservator la difuzarea zilnică pe net, de mai bine de trei săptămâni, a unor fragmente de convorbiri telefonice piratate ale premierului Erdogan, implicat într-un mare scandal de corupţie.

Vineri, principala forţă de opoziţie din parlament - Partidul Popular Republican (CHP, social-democrat) - şi preşedintele Asociaţiei Barourilor din Turcia (TBB), Metin Feyzioglu, au sesizat justiţia, cerând suspendarea executării autorităţii guvernamentale de telecomunicaţii (TIB) de a interzice site-ul de microblogging.

×