x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal diplomatic. Purtătorul de cuvânt al MAE: Ambasadorul SUA nu a fost convocat

Scandal diplomatic. Purtătorul de cuvânt al MAE: Ambasadorul SUA nu a fost convocat

14 Sep 2016   •   16:25
Scandal diplomatic. Purtătorul de cuvânt al MAE: Ambasadorul SUA nu a fost convocat

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Ionuţ Vâlcu, a infirmat, miercuri, pentru AGERPRES, informaţiile potrivit cărora ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, ar fi fost convocat la sediul MAE.

"Nu e vorba de nicio convocare. Ministrul nu are în agendă nicio întâlnire", a declarat Vâlcu.

Precizarea a fost făcută în contextul în care în mass-media au apărut informaţii că Hans Klemm ar fi fost convocat miercuri seară la MAE pentru explicaţii, după ce primarul oraşului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a postat pe Facebook o fotografie în care apare alături de ambasador şi de alţi reprezentanţi locali ţinând în mână steagul ţinutului secuiesc.

Citeşte şi Reacţia MAE, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Asemenea vizite presupun luarea în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi"

Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie, a precizat misiunea diplomatică a SUA la Bucureşti, ca reacţie la fotografia postată de primarul din Sfântul Gheorghe, Antal Arpad, iar MAE a menţionat, miercuri, pentru AGERPRES, că vizita diplomatului american în Harghita şi Covasna se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de a se documenta la faţa locului.

Citeşte şi Reacţia Ambasadei SUA, după fotografia cu Hans Klemm şi steagul secuiesc: "Este ambasador în întreaga Românie"

Totodată, MAE a subliniat, legat de fotografia cu diplomatul american, că "asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi".

"Vizita ambasadorului Hans Klemm în teritoriu se înscrie în atribuţiile curente ale ambasadelor de a se documenta la faţa locului cu privire la realităţile din statul de reşedinţă şi de a avea un dialog cu autorităţile locale. (...) În ceea ce priveşte fotografia la care faceţi referire, asemenea vizite presupun inclusiv necesitatea înţelegerii şi luării în considerare a posibilităţii existenţei unor sensibilităţi. Am transmis aceste considerente partenerilor noştri americani în cadrul unei discuţii cu Ambasada SUA la Bucureşti", se arată în răspunsul MAE.

Sursa: AGERPRES

×