x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Convobirile denunțătorilor din dosarul lui Toni Greblă, la secret

Convobirile denunțătorilor din dosarul lui Toni Greblă, la secret

de Ion Alexandru    |    23 Iun 2017   •   12:05
Convobirile denunțătorilor din dosarul lui Toni Greblă, la secret
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Instanța Supremă a respins cererea formulată de fostul judecător al Curții Constituționale, Toni Greblă, de a obliga Direcția Națională Anticorupție să pună la dispoziție înregistrările purtare de denunțătorul său, avocatul Adrian Onoriu Georgescu, cu pretinsul cumpărător al caprelor pentru care fostul magistrat constituțional a fost trimis în judecată.

Acuzat de acte de comerț incompatibile cu funcția de judecător al Curții Constuționale, Toni Greblă, unul dintre opozanții CCR ai legilor “Big-Brother”, întâmpină rezistență la Înalta Curte de Casație și Justiție în a-și formula apărările. Fostul judecător constituțional a formulat, în 16 iunie, o cerere de probatorii în dosarul în care este judecat, cerând magistraților să oblige Direcția Națională Anticorupție să depună la dosarul cauzei fișierul integral al convorbirilor telefonice și al comunicațiilor purtate între denunțătorii săi și presupusul cumpărător al caprelor pentru care s-a ales, în 2015, cu dosar penal.

Este vorba despre discuții purtate între apropiatul lui Toni Greblă, Adrian Bălușescu, cu denunțătorul, avocatul Adrian Georgescu Onoriu, și presupusul cumpărător al animalelor, Daniel Frunză. Aceste convorbiri ar fi fost purtate în intervalul 23 febrarie și 10 marte 2015, fiind considerate de Toni Greblă ca edificatoare în cauza care îl privește.

Pe 21 iunie 2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să respingă această solicitare. Mai mult, magistrații au hotărât să nu admită nici obligarea DNA de a transmite la instanță a vreunei convorbiri telefonice efectuate de Onoriu, Bălușescu și Frunză în perioada indicată de Toni Greblă, pe care ar fi dorit să le folosească drept probe în apărarea sa.

Personajele ale căror convorbiri nu par a fi deloc relevante pentru ÎCCJ sunt, practic, cele care l-au “turnat” la DNA pe Toni Greblă. Adrian Onoriu Georgescu, avocat în Baroul Prahova, este principalul denunțător, amic cu Adrian Bălușescu, un apropiat al lui Toni Greblă. De la acesta din urmă a aflat primul că Toni Greblă ar intenționa să vândă nipte capre pe care le-ar deține și, potrivit unor surse, la dosarul de la DNA ar exista convorbiri purtate între cei doi din care rezultă că avocatul Georgescu îl trăgea de limbă pe Băluțescu despre activitatea lui Greblă de la Curtea Constituțională. Al treilea personaj din această poveste, Daniel Frunză, este cel care ar fi trebuit să cumpere, cu 300 de euro bucata, capre de la Toni Greblă, prin intermediul lui Băluțescu.

 

×
Subiecte în articol: convorbiri toni grebla