x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Pedeapsă rapidă în dosarul Spargere la Eba

Pedeapsă rapidă în dosarul Spargere la Eba

de Ion Alexandru    |    29 Ian 2016   •   13:14
Pedeapsă rapidă în dosarul Spargere la Eba

Marius Paul Maca­renco, bărbatul în vârstă de 62 de ani, acuzat că a pătruns în locuinţa soţilor E l e n a B ă s e s c u – Bogdan Ionescu, a fost condamnat definitiv. El urmează să execute 3 ani şi 6 luni de închi­soare, după ce, în data de 6 august 2015, fiica cea mică a fostului preşedinte Traian Băsescu, dar şi Katia Rădulescu, soţia direc­torului Luxten, Vlad Rădulescu, au făcut plângere la Secţia 1 Poliţie, acuzând că locu­inţele lor, aflate într-un complex rezidenţial din strada Povernei, sectorul 1, au fost „călcate” de hoţi.
Ancheta procuro­rilor a fost atât de rapidă, încât Maca­renco a fost trimis în judecată, în mai puţin de o lună de zile, pentru furt calificat în formă continuată, trei fapte materiale, săvârşite în perioada septembrie 2012 - august 2015. La data de 6 august, Maca­renco a fost reţinut, iar magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile. Poliţiştii au descins la domiciliul suspec­tului, unde au găsit toate bunurile descrise ca fiind dispărute de către Elena Băsescu şi de Katia Rădulescu. Obiec­tele au fost restituite persoanelor vătămate. Dosarul a fost trimis în judecată în data de 3 septembrie 2015, la mai puţin de o lună de la sesizarea faptelor.
Nu doar rapi-ditatea con-damnării iese în evidenţă, ci şi pedep-sele accesorii aplicate paznicului. Judecătorul a hotărât că Macarenco nu mai are voie să exer­cite meseria de paznic timp de doi ani după executarea, în integra­litate, a pedepsei. Mai mult, i s-au interzis drep­turile de a alege şi de a fi ales, sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, deşi faptele pentru care a fost condamnat nu au legătură cu infrac­ţiunile electorale. Toto­dată, instanţa a dispus confiscarea sumei de 16.000 de euro.

×