x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ANCHETA EUROPOL ! Cât plăteau traficanții pentru telefonul nededectabil?

ANCHETA EUROPOL ! Cât plăteau traficanții pentru telefonul nededectabil?

de Dan Constantin    |    04 Iul 2020   •   20:53
ANCHETA EUROPOL ! Cât plăteau traficanții pentru telefonul nededectabil?

Apar noi amănunte despre operațiunea  „EncroChat” care a dus la sute de arestări și capturi impresionante de stupefiante. Destructurarea rețelei de comunicații criptate ale traficanților de droguri a pornit în urmă cu trei ani când polițiștii francezi au capturat în anchete diferite telefoane care aveau o aplicație comună. EncroChat, compania care deținea aplicația opera pe servere din Franța. Utilizatorii erau din țări de origină și destinație pentru traficul de cocaină,canabis, centre de spălare a banilor.

Ancheta a fost extinsă prin participarea poliției olandeze , Europol și Eurojust. S-a reușit realizarea unui dispozitiv de decriptare a comunicațiilor care a condus la interceptarea mesajelor  a mii de infractori. În 13 iunie 2020 ,EncroChat a realizat că rețeaua a fost penetrată și a dat semnalul de alarmă.

Poliția a arestat sute de traficanți. Au fost capturate și confiscate 12 tone canabis, 60 tone cocaină, 70 kg heroină,20 milioane euro, 25 de masini.

Infractorii plăteau 1000 de euro pentru  telefonul „nedetectabil” și un abonament  de 1500 euro/6 luni pentru accesul la rețeaua de decriptare.

 

 

×
Subiecte în articol: EncroChat