x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cadorisiţi cu dosare penale pentru că au protestat împotriva lui Traian Băsescu

Cadorisiţi cu dosare penale pentru că au protestat împotriva lui Traian Băsescu

24 Aug 2012   •   10:11
Cadorisiţi cu dosare penale pentru că au protestat împotriva lui Traian Băsescu

Jandarmii au identificat 106 persoane care au blocat circulatia pe 21 si 22 august in piata Universitatii. Autoritatile sustin ca acestia nu au protestat pasnic si ca au tulburat linistea publica "prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate".

Au fost date 50 de amenzi intre 200 si 1.000 de lei celor care au tulburat linistea si alte 49 de persoane au dosare pentru ca au blocat bulevardul Magheru. Alte sapte persoane sunt cercetate pentru ultraj, blocarea circulatiei si tulburarea linistii publice.

"Activitatile de identificare au inceput imediat dupa preluarea imaginilor din Piata Universitatii. Jandarmeria Capitalei este institutia care se ocupa cu manifestatiile publice. Noi avem echipaje in intreg Bucurestiul. Atata timp cat o manifestatie publica se desfasoara intr-un cadru legal, cei care protesteaza nu au de ce sa se teama", a declarat lt. Cozmin Pana, purtator de cuvant al Jandarmeriei Bucuresti.

"Activitatea de identificare a celor care au incalcat legea este in curs de desfasurare, iar in baza probelor video existente, persoanele in cauza vor fi trase la raspundere, in functie de participatia fiecaruia", precizeaza Jandarmeria Capitalei, intr-un comunicat.

Cateva sute de oameni au protestat, in 21 august, la Universitate, nemultumiti de decizia Curtii Constitutionale de invalidare a referendumului. In timpul protestului, participantii au ocupat temporar carosabilul, dupa ce au daramat gardurile de la marginea trotuarului. Tot marti, cateva zeci de sustinatori ai lui Traian Basescu s-au adunat in Piata Victoriei si au protestat contra Guvernului si a premierului Victor Ponta.

Miercuri, protestele au continuat la Universitate, iar manifestantii au ocupat din nou carosabilul, traficul pe bulevardul Nicolae Balcescu fiind blocat.

×