x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Dacian Cioloș, în Senat: Este datoria statului să își valorifice bunurile. Vezi cele mai importante declarații ale premierului

Dacian Cioloș, în Senat: Este datoria statului să își valorifice bunurile. Vezi cele mai importante declarații ale premierului

de Antena 3    |    17 Feb 2016   •   11:02
Dacian Cioloș, în Senat: Este datoria statului să își valorifice bunurile. Vezi cele mai importante declarații ale premierului
Sursa foto: Foto: Steluta Popescu

Premierul Dacian Cioloș a vorbit, miercuri, în plenul Senatului, despre situația sediilor televiziunilor din trustul Intact. Premierul le-a explicat parlamentarilor cum au fost permise descinderile abuzive ale ANAF, instituție care se află în subordinea Guvernului, în sediile care aparțin Intact Media Group.

Cele mai importante declarații ale premierului:

"O institutie a statului aflata in subordinea Guvernului a decis să aplice o hotărâre judecătoarească. Nu este vizata activitatea jurnalistilor, posturile nu isi pierd licentele de emisie. Ba mai mult, televiziunile vor emite inclusiv luni din acele sedii pentru ca suntem la inceputul procesului. Ar putea dura cateva luni."

"Guvernul Romaniei trebuie să respecte legile si horararile judecatoresti"

"Pe 8 februarie 2016 s-a decis punerea in aplicare a acestei decizii. Eu nu am fost informat, dar nici nu trebuia sa fiu informat.Este datoria instutiitiilor statului sa isi valorifice bunurile."

"Termenul este de cinci zile nu este o decizie specifica, nu exista in lege alte termene. Daca nu se aplica termenul ANAF putea fi acuzat de discriminare."

Imobilele în care își desfășoară activitatea posturile de televiziune Antena 1 și Antena 3 trebuie evacuate în termen de cinci zile, în urma notificării primite, luni, de la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, care pune în executare sentința penală din 2013, rămasă definitivă.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×