x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator GALERIE FOTO. Defilări de 1 Decembrie cu gândul la Colectiv

GALERIE FOTO. Defilări de 1 Decembrie cu gândul la Colectiv

de Dan Radu    |    01 Dec 2015   •   22:44
GALERIE FOTO. Defilări de 1 Decembrie cu gândul la Colectiv

„Colectiv” sau „Basarabia e România” au fost scandările oamenilor care s-au adunat, ieri, să privească ceremoniile de 1 Decembrie. Parade militare au avut loc la București, Alba Iulia sau Iași, cu participarea militarilor de la Chișinău.

La Alba Iulia oamenii adunaţi la parada militară au scandat „Colectiv”, dar și „Basarabia e România”. 3.000 de oameni au ieșit în acest oraș să vadă parada militară, scandările, venite din partea unui grup de tineri purtând eșarfe tricolore, având loc în Piaţa Mihai Viteazul. Scene similare au avut loc și la Iași, unde peste 7.000 de persoane au luat parte la parada militară la care au participat și militari din Republica Moldova. Și aici tinerii au scandat „Basarabia, pământ românesc” și „Vrem unire”. Au fost însă și scandări de nemulţumire, venite din partea angajaţilor unei companii care au întârzieri salariale, aceștia prezentându-se cu pancarte și strigând: „Hoţii” și „Vrem dreptate”.

Echipament nou al armatei
La București peste 10.000 de persoane au urmărit din stradă parada din Piaţa Constituţiei, unde 2.600 de militari au defilat și au afișat 360 de mijloace tehnice din dotare. În premieră, la paradă au luat parte și avioanele de construcţie românească IAK-52, care au marcat cu fum culorile drapelului naţional al României. Au mai survolat și elicoptere IAR – 330 PUMA și aeronave C-27J Spartan, al căror proces de achiziţie s-a încheiat la începutul acestui an. Tot în premieră a defilat și un detașament format din militari români răniţi în teatrele de operaţiuni. Pe lângă militarii români, au mai participat la ceremonie soldaţi din Turcia, Polonia, Bulgaria, precum și pușcașii marini americani de la baza Mihail Kogălniceanu.
 

×