x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Iacobescu demolează clanul Băsescu

Iacobescu demolează clanul Băsescu

23 Iul 2014   •   20:01
Iacobescu demolează clanul Băsescu

Eugen Iacobescu, procurorul scos forţat la pensie în 2011, după ce a ajuns cu ancheta Bercea Mondial la familia preşedintelui Băsescu, face dezvăluiri devastatoare pentru gradul de corupţie din sistemul de Justiţie.

Într-un interviu de o oră şi jumătate la Antena 3, el a prezentat modul total abuziv în care a fost înlăturat în martie 2011 din anchetă, presiunile extraordinare la care a fost supus pentru a închide dosarul lui Bercea Mondial. Fostul procuror a reuşit, în pofida piedicilor, să adune probe relevante care demonstrau că Berceca Mondial a alimentat cu 2 milioane de euro un circuit de relaţii prin care îşi asigura protecţia de la cel mai înalt nivel. Încă din 2011 interceptările SRI, operaţiunile de filaj, îl indicau pe Mircea Băsescu drept “beneficiarul” unui transport de bani – “mormanul” – executat de familia lui Bercea pentru traficarea unor condiţii juridice mai bune pentru cel aflat în arest.

Pentru a bloca difuzarea probelor, procurorul şef al CA Craiova, Elisabeta Ponea, a dispus înlăturarea lui Iacobescu din anchetă blocând şi percheziţia aflată în desfăşurare la Bercea Mondial. Între probele existente până la acel moment, Iacobescu putea indica trei direcţii spre care se duceau banii lui Bercea, apărând un anume “Bătrânul” alături de Mircea Băsescu.
Procurorul a mai declarat că 6,5 miliarde lei vechi au fost daţi de Bercea pentru campania prezidenţială din 2009 pentru Traian Băsescu.

Revanşa lui Eugen Iacobescu este totală. El reuşeşte să iasă din mlaştina în care l-au vrut scufundat grupul de presiune care a executat în 2011 ordinul de anihilare a anchetei, sancţionarea procurorului şi scoaterea lui la pensie.
Dezvăluirile lui ating şi dosarul ALRO în care apare un martor dispus să “spună tot – cum au umblat banii şi cine i-a luat”.

Clanul Băsescu poate fi strivit de mărturisirile procurorului Iacobescu pe care unii îl credeau anihilat.
Jurnalul Naţional

×